Twee nieuwe weides op Zwarte Cross!

Verschillende themaweides zijn festivals an sich

De organisatie van het jaarlijkse Zwarte Cross Festival, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, voegt twee nieuwe themaweides toe aan het toch al niet bescheiden programma, namelijk: ‘The Bayou’ en ‘De Dansvloer’. Beide weides worden zowel qua programmering, aankleding en horeca-aanbod volledig in de stijl van het thema worden neergezet. Hiermee komt het aantal podia op 24! Tevens maakt de organisatie de eerste namen bekend in de nieuwe weides. Het Zwarte Cross Festival vindt plaats van 20 t/m 22 juli in Lichtenvoorde.

‘The Bayou’
Echte muziekliefhebbers die zich het leven laten welgevallen. De sfeer van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten, dat is de atmosfeer van ‘The Bayou’. BBQ, relaxen en muziek gespeeld vanaf de veranda. Muziek, oorspronkelijk afkomstig uit Afrika, via de slaven uiteindelijk terecht gekomen in de blues, rock ’n roll, soul, bluegrass, cajun, zydeco en americana; rootsmuziek die vaak recht uit het hart komt. Net als het eten uit deze streek van de VS is de muziek ook bij tijd en wijle lekker pittig! Scheurende blues, dampende soul, rauwe rootsmuziek en stampende boogie, dat is de muziek van ‘The Bayou’. De eerste namen zijn:

North Mississippi Allstars (VS – met Black Crowes sologitarist Luther Dickinson!), 76 Giant Tiger Hooch (NL), The Exitements (SPA), The Cyborgs (ITA), Ben Prestage (VS), Boo Boo Davis (VS), Eli Paperboy Reed (VS) en Automatic Sam (NL).

‘De Dansvloer’
Een dansweide op de Zwarte Cross! Zwarte Cross en dancemuziek, gaat dat samen? Het verrassingsoptreden van top-DJ Junkie XL tijdens de Zwarte Cross van vorig jaar bewees dat dit zeker het geval is. Het muziekaanbod van ‘De Dansvloer’ zal een toegankelijke mix zijn van veel verschillende stijlen. “Als er maar lekker op gedanst kan worden”, aldus festivaldirectrice Tante Rikie. De eerste naam kan de organisatie ook bekendmaken. De internationaal befaamde DJ Don Diablo komt namelijk naar de Schans! Zeer binnenkort volgen er meer namen. De Discotent ‘Dansen bij Nijman Jansen’ blijft naast de dansweide bestaan.

Overige weides
Het Zwarte Cross Festival telt 24 podia waar meer dan 200 optredens en meer dan 450 theatervoorstellingen plaatsvinden. De verschillende themaweides zijn festivals an sich. Zo is bij weinig mensen bekend dat de Zwarte Cross tegelijk een van de grootste en qua programmering een van de meest unieke theater-, reggae-, stunt- en metalfestivals van Nederland is. Naast ‘The Bayou’ en ‘De Dansvloer’ zijn er o.a. de Theaterweide, Stuntarena, Reggaeweide, Blagenparadijs, Crossbaan, Metalweide en het Walhalla (festivalterrein camping).

Reeds geboekte bands en acts
Kijk voor een overzicht van de reeds geboekte bands en theateracts op www.zwartecross.nl. Meer binnen- en buitenlandse namen volgen zeer binnenkort!

Kaarten zijn nog verkrijgbaar!
Kaarten voor het Zwarte Cross Festival 2012 zijn nog verkrijgbaar en te bestellen via www.zwartecross.nl. De organisatie adviseert om niet te lang te wachten met bestellen. De campingkaarten zijn bijvoorbeeld iedere editie nog uitverkocht!

Dagkaart € 25,-
3-dagenkaart € 62,50
Campingkaart € 100,- (excl. € 4,- toeristenbelasting)

Vrijdag 1 juni 2012/Kassaprijzen:
Dagkaart € 30,-
3-dagenkaart € 75,-
Campingkaart € 110,- (excl. € 4,- toeristenbelasting)

Familiecamping 'De Hoeksteen'
Hotelkaart € 375,-
Huurtent € 225 ,-
Eigen tent/caravan: €150,- voor volwassenen. € 75,- voor jongeren van 12 t/m 15 jaar.

NB: Kaarten voor de familiecamping geven toegang tot het gehele terrein, zijn inclusief ontbijt en geldig van donderdagavond 19 juli t/m maandagochtend 23 juli.

Tot slot:
Kinderen tot 1,40 meter: Gratis entree!
Jeugdkaart (t/m 16 jaar): Gehele jaar € 10,-

Zwarte Cross Festival 2012; 20, 21 en 22 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde

www.zwartecross.nl

Related Posts
  1. Zwarte Cross populairste festival van 2008
  2. 3FM Live vanaf de Zwarte Cross
  3. Laatste kans op vrijkaarten Zwarte Cross
  4. Zwarte Cross krijgt eigen magazine in 2008
  5. Status Quo hoofdact Zwarte Cross Festival
This entry was posted in Lichtenvoorde, Uncategorized, Zwarte Cross. Bookmark the permalink.