Young People’s Concerts – vanaf 11 mei dagelijks op Cultura

16-04-2009 -Vanaf maandag 11 mei zendt Cultura iedere werkdag een aflevering uit van de Bernstein serie Young People's Concerts.

In de 25 afleveringen van de Young People's Concerts toont Bernstein dat hij, in zowel het geven van muziekles als het gebruik van het televisiemedium, een meester is.

De reeks 'college-concerten' werd in de jaren '50 en '60 opgenomen voor het publiek, dat voornamelijk uit kinderen bestond, en werden uitgezonden in de Verenigde Staten en Canada. In de uitzendingen behandelt Bernstein een breed scala aan onderwerpen gerelateerd aan muziekgeschiedenis, muziektheorie, vormleer, genreleer, bekende componisten en composities.

Op geen enkele wijze heeft de legende Leonard Bernstein ooit zijn passie voor het lesgeven, voor mensen en bovenal natuurlijk: zijn passie voor de muziek, willen verbergen. Dit maakt hem ongetwijfeld tot =E9=E9n van de meest succesvolste muziekdocenten van de wereld. Bernstein was een zeer veelzijdig man – hij doceerde, musiceerde en dirigeerde – en wist hierdoor als geen ander hoe hij de verschillende soorten publiek kon bereiken.

Young People's Concerts is leerzaam en biedt voor jong en oud een reeks van 25 boeiende afleveringen waarin Leonard Bernstein kijkers meeneemt op een reis langs muzikale meesters, betoverende melodie=EBn en swingende ritmes.

Young People's Concerts is vanaf 11 mei op maandag t/m vrijdag te zien op Cultura om 14:00 en wordt dezelfde avond herhaald om 19:00. Alle afleveringen van maandag t/m vrijdag worden op zondagmiddag herhaald van 14:00-19:00.

Over Cultura:
Cultura is het digitale themakanaal van de Publieke Omroep. Cultura zendt 2 4 uur per dag programma's uit over kunst en cultuur. De zender is zowel via digitale televisie te ontvangen als via internet. Iedere avond is er vanaf 21.00 uur een themablok van twee uur over o.a. theater, literatuur, pop en jazz, film of klassieke muziek. Elke werkdag worden om 20.00 uur dramaseries uitgezonden.

Bekijk ook www.cultura.nl

Related Posts
  1. Duo’s aan het woord over Lijden in de Kunst Themaweek Cultura 7 t/m 12 april 2009
  2. Een avond lang Marvin Gaye op Cultura
  3. Alle afleveringen van De Stille Kracht bij Cultura te zien aankomend weekend op zaterdag 7 maart
  4. Extra veel aandacht voor Josée Ruiter bij Cultura Te zien op 5 en 8 maart
  5. Cinekid op Cultura
This entry was posted in Radio en TV. Bookmark the permalink.