Profile Tyrecenter Pinksterraces op 11 en 13 juni 2011

Op zaterdag 11 en maandag 13 juni vinden op Circuit Park Zandvoort de Profile Tyrecenter Pinksterraces plaats. Op beide dagen komen alle raceklassen uit het Dutch Power Pack in actie. Het aantrekkelijke raceprogramma wordt daarbij aangevuld met wedstrijden van de Viscon Legends Cars Cup en de RACECAR Euro Series.

Hoofdattractie van de Profile Tyrecenter Pinksterraces is het HTC Dutch GT4 Championship. Met een grote diversiteit aan spectaculaire GT’s en een sterk deelnemersveld, was het HTC Dutch GT4 Championship de smaakmaker van de Kruidvat Gillette Paasraces op Circuit Park Zandvoort, het openingsweekend van het raceseizoen. Traditiegetrouw staan er voor het indrukwekkende multi-merken kampioenschap drie races op het programma. Jeroen Bleekemolen leidt met zijn Chevrolet Corvette C6 de dans om de titel en wordt op acht punten gevolgd door teamgenoot Peter van der Kolk. Laatstgenoemde scoorde met Pasen maximaal in de Legends Cup en zal dan ook als aanvoerder van dit subklassement naar de duinenpiste afreizen.

Snelle auto’s, krachtige namen
Jan Joris Verheul staat derde in het kampioenschap. Met de fraaie zwart-gekleurde Aston Martin GT4 leverde de rappe coureur een puike prestatie door direct bij de openingsmanche op het podium te eindigen. Datzelfde deed Simon Knap, die in het HTC Dutch GT4 racet met een BMW M3 GT4. Ricardo van der Ende en Duncan Huisman, eveneens strijdend met de BMW M3, kenden een minder goed weekend en zijn gebrand op revanche. Het sterke rijdersduo Phil Bastiaans en Jan Lammers komt in actie met de HTC Bilderberg Porsche 997 GT4. Daarnaast verschijnt de Chevrolet Camaro ten tonele, evenals de bloedsnelle Lotus Evora GT4 met aan het stuur Cor Euser en Dick Freebird.

Actie in de Dutch Renault Clio Cup
Felle gevechten worden verwacht in de Dutch Renault Clio Cup. Met inmiddels vier wedstrijden van de spannende merkencup achter de rug, reist Sheila Verschuur als kampioenschapsleider af naar Circuit Park Zandvoort. Op een marginale achterstand van slechts een punt volgt Ronald Morien, die dit seizoen al tweemaal op het podium is geëindigd. Max Braams bezet de derde positie in het klassement en is daarmee ook direct de best geklasseerde coureur uit de Olympia-klasse. Addie van de Ven en Robert van den Berg hebben de afgelopen vier manches gemengde resultaten geboekt en zullen tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces alles uit de kast halen om de aansluiting met de top niet te verliezen.

Wie verslaat Sven Snoeks?
Ook dit jaar is de Formido Swift Cup weer populair onder de racefans. De gelijkwaardige Suzuki Swift Sport-bolides leverden tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces een mooi autosportspektakel, waar indrukwekkende slipstreamgevechten werden afgewisseld met een scala aan inhaalacties. Sven Snoek won tweemaal en gaf daarmee een duidelijk signaal af aan de concurrentie. De tegenstand is met coureurs als Bart van Os, Wesley Caransa en KNAF Talent First-winnaar Jeffrey Rademaker niet mals en lijkt een herhaling van Pasen een hele opgave voor Snoeks.

Boeiend diesel-spektakel
Met de Toerwagen Diesel Cup staat een fraaie endurance-klasse op het programma van de Profile Tyrecenter Pinksterraces. De competitieve serie komt tweemaal in actie, waarbij pitstops in beide wedstrijden tot een verplicht ingrediënt behoren. De beste equipes van Pasen krijgen daarbij nog een ere-tijdstraf in de pits. Aan de start verschijnt een divers startveld met onder andere de BMW 123d, Volco C30 D5, SEAT Leon TDI en de BMW 320d Coupé.

Strijd in de single-seaters
Ook het Dutch Formule Ford Championship maakt haar opwachting tijdens het Pinksterweekend. Steijn Schothorst leidt weliswaar het kampioenschap, maar op slechts vijf punten achterstand volgt “race-crack” Michel Florie. Inmiddels hebben ook Jack Swinkels en Bas Schouten zich in de strijd weten te mengen. Met de komst van een aantal rijders uit het Britse Formule Ford kampioenschap zal de strijd dan ook nog heviger zijn.

Europees silhouette geweld
Een nieuwe gastserie bij de Profile Tyrecenter Pinksterraces is de RACECAR Euro Series. Het oorspronkelijk Franse kampioenschap is in 2011 doorgegroeid naar Europees niveau. Gestreden wordt met gelijkwaardige silhouette-bolides, die zijn gebaseerd op de Amerikaanse NASCAR-auto’s. Met meer dan dertig bolides en hoge topsnelheden, zal menig racefan kippenvel krijgen wanneer de Amerikaanse racemonsters aan hun “rolling start” beginnen.

Vijf breed door de Tarzanbocht
Het programma wordt gecompleteerd door de Viscon Legends Cars Cup. De serie was vorig jaar een bijzondere verschijning, vooral vanwege kleine pittige hot-rod-achtige racers waarmee in deze klasse wordt gestreden. Als er een serie is die daadwerkelijk met vijf auto’s breed door de legendarische Tarzanbocht gaat, dan is het wel de Legends Cars Cup!

Programma
Op zaterdag 11 juni begint het raceprogramma om 9.00 uur met de kwalificaties. Omstreeks 14.00 uur wordt aangevangen met de eerste wedstrijden van het weekend.
Op Tweede Pinksterdag begint het programma al om 8.30 uur met de tweede manche van de Viscon Legends Cars Cup. De laatste race van het rijkelijk gevulde raceprogramma start omstreeks 18.00 uur.

Gratis toegang voor het hele gezin met Profile Tyrecenter-actie
Profile Tyrecenter heeft voor haar klanten een zeer aantrekkelijke actie. Bij besteding van € 50,- bij een van de Profile Tyrecenters, ontvangt men een gratis toegangsbewijs, dat het gehele gezin (twee volwassenen en twee kinderen) op maandag 13 juni gratis toegang geeft tot de duinen rondom het circuit. Speciaal voor kinderen heeft Profile Tyrecenter een Junior Paddock ingericht met tal van attracties, waar ook de allerjongsten zich prima zullen vermaken.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via deze link

Related Posts
  1. Lino & Friends vrijdag 10 juni 2011
  2. Adidas Ladiesrun Rotterdam op 19 juni 2011
  3. Neil Diamond 9 & 11 juni 2011
  4. Veel autosport en unieke parade tijdens Jubileumraces
  5. Vol programma Profile Tyrecenter Pinksterraces
This entry was posted in Feest special: Pinksteren, Sport, Zandvoort. Bookmark the permalink.