Kindergrachtenfestival dit jaar ook op Vuurtoreneiland en Artis

Het Kindergrachtenfestival is een vast onderdeel van het Amsterdamse
Grachtenfestival en richt zich op de jeugdige toeschouwer, van de
allerjongsten tot de vroegvolwassenen.

Naast een bijzondere programmering is het Kindergrachtenfestival vanaf dit jaar te herkennen aan de mascotte Noot. De programmering omvat (openlucht)concerten opbijzondere locaties, speurtochten en workshops. Enkele hoogtepunten zijn:

De familie voorstelling Wat niemand weet, naar het gelijknamige boek van Tonke Dragt, heeft als locatie het Vuurtoreneiland. Een vaartocht brengt de bezoeker naar dit eilandje in het IJmeer bij Durgerdam. Een concert in samenwerking met koperkwintet KWIVR.

De sneeuwkoningin is een muziekvoorstelling in de Hortus Botanicus door het Juilet Quartet. Rixt Leddy vertelt het sprookje van Hans Christian Andersen, in het Nederlands vertaald door Jim de Groot.

In Artis speelt het Rubens Kwartet de première van Bodo en het Oerwoudconcert, gebaseerd op de kinderboeken van Hans de Beer en Serena Romanelli. Een interactieve muziekvoorstelling van strijkkwartet , verteller en publiek.

In Woonzorgcentrum Sint Jacob wordt Stravinsky's De Vuurvogel opgevoerd voor grootouders en kleinkinderen. Een blaaskwintet van het NedPho Go!, onderdeel van het Nederlands Philharmonisch Orkest, brengt dit Russische sprookje in eigen vertelling.

De Babymonumentenconcerten vinden plaats in het JHM Kindermuseum. Het Grachtenfestival maakte met de Stichting Memorable Momenten (MEMO) een programma waar baby's. dreumesen en peuters met hun ouders de kans krijgen hun muzikale belevingswereld te vergroten.

In 2009 opent het Grachtenfestival het klassieke muziekseizoen van 15 tot en met 23 augustus. Meer informatie en het complete festivalprogramma is te vinden op www.grachtenfestival.nl en op www.kindergrachtenfestival.nl

Related Posts
  1. Grachtenfestival programmeert Hollandse Russen
  2. Win hier vrijkaarten voor het Foute Feest van het jaar
  3. Grachtenfestival programmeert beroemde muzikale families
  4. Zaterdag 15 maart: “The Base”, Win kaarten!
  5. Prins Constatijn en Prinses Laurentien openen 10e Grachtenfestival
This entry was posted in Evenementen met kids!, Festival, Noord-Holland. Bookmark the permalink.