Festival-hangout op Parkpop stunt dit jaar met DANS

De 29e editie van Parkpop pakt ook dit jaar uit met een unieke hang-out in het Zuiderpark waar publiek kan genieten van een flinke dosis side-activiteiten naast de podiumprogrammering op de drie hoofdpodia.

New Horizons co-creted by De Haagse Hogeschool presenteert 28 juni een interactief en dynamisch programma vol muziek, dans, sport, workshops en presentaties. De Haagse Hogeschool  ondersteunt  de festival hang-out met diverse activiteiten die gekoppeld zijn aan de diverse opleidingen van de Haagse onderwijsinstelling.

Vestia Jong Stage
New Horizons co-created by De Haagse Hogeschool is te vinden tegenover XStage in het Zuiderpark. Naast de drie hoofdpodia is er in deze area een volwaardig 4e podium aan Parkpop toegevoegd dat dit jaar met name in het teken staat van dans: Vestia Jong Stage. Vestia Jong biedt in samenwerking met Musicon een bomvol programma van 13.00 tot 20.00 uur, waar de meest uiteenlopende vormen van dans te beleven zijn. Van moderne dans door (ex) NDTdansers van de 2 Move Dance Company, of de West Afrikaanse muziek en dans van Oké Sène & Sène Percu, tot een mix van hip hop en klassiek ballet door Massive Movement. Bijzonder is dat er ook diverse voorstellingen van lokale dansgezelschappen worden gepresenteerd, waardoor dit podium een sterke Haagse inslag heeft.

Naast de dansactiviteiten wordt er in de New Horizons Area ‘live’ een mega ‘graffitipiece’ van meer dan 50 meter gemaakt door een team van Nederlands beste female writers (vrouwelijke graffiti-artiesten). Deze uniek stukje van live graffiti is nog nooit eerder vertoond. In de graffiti-area zijn er de hele dag gratis graffitiworkshops voor de kids.  Parkpop geeft hiermee een vervolg aan de jongerenhotspot die in 2007 van start ging en presenteert een opvallend side-programma naast de reguliere muziekprogrammering. Op de drie muziekpodia treden vanaf 13.00 uur The Pretenders, Guus Meeuwis, Milow, Sabrina Starke, Shantel & Bucovina Club Orkestar, De Staat, The Buzzcocks, Maikal X, Boris, Unknoweye, Eddie Kowalczyk van Live, Triggerfinger, Skatalites, Dana Fuchs Band, Habib Koité & Bamada, Miss Montreal, Magic System, Dio & Sef, Unknowneye, Nathalie Makoma en M.O & Brakko op. Op NewHorizons co-created by de Haagse Hogeschool laat Parkpop op interactieve wijze kennis maken met diverse organisaties uit de vrijetijdssector, het bedrijfsleven en charitatieve instellingen. Zo kun je deelnemen aan de BOB Blaasgames, kun je je gehoor laten testen in de Schreeuwbus en beoordelen hoe tolerant je bent bij de Jeugdraad. Diverse instellingen geven acte de présence op het terrein: De Haagse Hogeschool, Veilig Verkeer Nederland, het Aids Fonds, de Koninklijke Landmacht, de Kindertelefoon en Amnesty International. Tot slot zorgt Soow Pictures voor de foto's

Finale XStage
De strijd om de podiumplekken op XStage beleeft aanstaande donderdag 18 juni zijn ontknoping. Samen met radiostation FunX, de grondlegger van het druk bezochte podium XStage, is de afgelopen weken gezocht naar aanstomend muziektalent. De drie voorrondes in het Haagse Musicon leverden zes finalisten op: Dikke Vandalen, R.A. & de BV, De Basis, HipRockers (Midogeloos & Kameleon), Punky Donch en ButtaStyle-Crew. De finale-avond op de Grote Markt in Den Haag brengt de beslissing welke drie acts hun ’15 minutes of fame’ beleven tijdens Parkpop 2009. De finaleavond op 18 juni op de Grote Markt levert niet alleen drie winnaars op, maar trakteert het publiek daarnaast op een optredens van de Haagse hiphopformatie L4 en het populaire rapduo The Opposites.Parkpop is één van de evenementen tijdens The Hague Festivals, dé festivalperiode in Den Haag. Van 12 tot en met 28 juni vinden talloze evenementen plaats in de stad. Feel free to celebrate! is meer dan alleen de slogan van The Hague Festivals, het is het besef dat we vrij zijn, vrij om de vrede te vieren. Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht doet dit door drie weken lang de meest uiteenlopende activiteiten, evenementen en concerten te bundelen. Meer informatie is te vinden op de website www.thehaguefestivals.com.

Meer informatie: www.parkpop.nl

Related Posts
  1. Strijd om XStage Parkpop barst los in Den Haag
  2. Programma Parkpop compleet
  3. Eerste acts op de 28e editie van Parkpop zijn bekend
  4. Ook de 27e editie Parkpop zeer divers
  5. Kim Wilde, The Answer en Johan op Parkpop 2007
This entry was posted in Den Haag, Festival, Zuid-Holland. Bookmark the permalink.