Eddie Kowalczyk van LIVE maakt 29e editie Parkpop compleet

18-05-2009 – Parkpop completeert zijn line-up op zondag 28 juni met de komst van de frontman van de Amerikaanse rockband LIVE, Eddie Kowalczyk. Daarmee haalt het Haagse gratis popfestival opnieuw een grote internationale naam naar het Zuiderpark.


Kowalczyk treedt solo akoestisch op en zal alle grote LIVE hits de revue laten passeren: Lightning Crashes, I Alone, Forever, Heaven, Selling The Drama, Overcome, The Dolphin's Cry, The Distance en meer… De line-up van Parkpop kent daarbij nog een aantal andere toevoegingen: The Skatalites, Habib Koité & Bamada, Triggerfinger, Miss Montreal, Dana Fuchs Band. Het urban podium XStage maakt zijn programmering zo goed als compleet met de komst van Magic System uit Ivoorkust en het rapduo DIO & Sef.

De programmering van het grootste gratis popfestival is hiermee rond. Kowalczyk is de laatste toevoeging in de 29e line-up van Parkpop die gekenmerkt wordt door een groot aantal nationale en internationale artiesten. Het optreden van Kowalczyk is uniek. Niet alleen treedt de frontman van LIVE solo op, zijn optreden is semi-akoestisch met slechts een gitaar en strijkkwartet. Eerder presenteerde Parkpop al The Pretenders, Guus Meeuwis, Milow, Sabrina Starke, Shantel & Bucovina Club Orkestar, De Staat, The Buzzcocks, Maikal X, Boris, Unknoweye en M.O & Brakko. Nieuwkomers in de line-up naast de LIVE frontman zijn de Belgische rockband Triggerfinger, de Amerikaanse zangeres Dana Fuchs en haar band, de skaband The Skatalites uit Jamaica, het Malinese Habib Koité & Bamada en de Nederlandse nieuwkomer Miss Montreal met zangeres Sanne Hans.

XStage

Het urban podium XStage is trots op de komst van het populaire Magic System. Met de single Premier Gaou scoorde de groep uit Ivoorkust in 2000 een enorme hit, alleen al in Afrika verkocht ze meer dan één miljoen exemplaren van deze single. Niemand minder dan Bob Sinclair remixte het nummer en in 2004 werd ook Europa bekend met Magic System. Naast Magic System treden Sabrina Starke, DIO & Sef, Maikal X en de Grote Prijs winnaars M.O & Brakko en Unknowneye op XStage op.

De strijd om de podiumplekken op XStage is afgelopen vrijdag losgebarsten in Den Haag met de eerste voorronde. De acts Dikke Vandalen en R.A. & de BV kwamen als winnaars uit de bus in het Haagse muziekcentrum Musicon en gaan als eerste door naar de finale op 18 juni op de Grote Markt. De laatste twee voorrondes vinden op 22 en 29 mei plaats. Radiozender FunX en Parkpop gaan ook dit jaar op zoek naar aanstormend muziektalent op het gebied van rap, hiphop en R&B.

Parkpop duurt van 13.00 tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk.
 

Meer informatie: www.parkpop.nl

Related Posts
  1. Strijd om XStage Parkpop barst los in Den Haag
  2. Programma Parkpop compleet
  3. Eerste acts op de 28e editie van Parkpop zijn bekend
  4. Ook de 27e editie Parkpop zeer divers
  5. Kim Wilde, The Answer en Johan op Parkpop 2007
This entry was posted in Den Haag, Festival, Muziek. Bookmark the permalink.