Spartacus in Archeon

Vanwege het 20-jarige jubileum van Archeon, vindt op zaterdagavond 9 augustus 2014 om 21.12 uur, na het grootse succes van vorig jaar, wederom het spektakel Spartacus plaats in het Romeins theater, de Arena van Archeon.
Het beroemde verhaal van de opkomst en ondergang van Spartacus!

Spartacus is het verhaal over een deserterende Romeinse soldaat die als slaaf kwam te vechten in de gladiatorenschool van Lentulus Batiatus. Hij ontsnapte uit zijn slavenbestaan en voerde van
73. v. Chr. tot 71 v. Chr de grootste slavenopstand uit de Romeinse geschiedenis aan. Zijn leger bestond na schatting uit misschien wel 70.000 ontsnapte slaven. Deze opstand bracht de senaat van Rome zelfs aan het wankelen. Dit kon maar op het nippertje worden voorkomen door de Romein Marcus Licinius Crassus.

Een grootse Romeinse tragedie gespeeld door een grote internationale cast van medewerkers en vrijwilligers van Archeon en de leden van Legio Secunda Augusta, in het met fakkels verlichte theater van Archeon. Het stuk begint na zonsondergang en de authentieke muziek, de Romeinen, de slaven en de gladiatoren brengen de bezoekers terug in de tijd.

Voorafgaand aan het spektakel vindt een Romeins bacchanaal plaats met dranken en vertier.
Kaarten voor beide programma’s zijn te koop via www.archeon.nl

Related Posts
  1. Groot Romeins Festival in het Archeon
  2. Herfstvakantie in Archeon
  3. Hoogseizoen in Archeon
  4. Wethouder Alphen loopt stage bij Archeon
  5. 6e Junioren symfonie orkesten spektakel in Archeon
This entry was posted in Alphen aan den Rijn, Attractieparken. Bookmark the permalink.