Herfstvakantie in Archeon

29-09-2008 – In
Archeon beleef je een herfstvakantie om nooit te vergeten. Tijdens de
herfstvakantie zijn er elke dag extra veel leuke en bijzondere
activiteiten te doen.


11 t/m 26 oktober

Blijf in je herfstvakantie niet thuis zitten maar maak er iets speciaals van en kom naar Archeon. Elke dag zijn er extra veel activiteiten te doen in de Prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Dus kom boomstam kanoën, marcheren met Romeinse soldaten, je eigen mantelspeld of armband maken, laten zien dat jij de nieuwe Robin Hood bent tijdens het boogschieten en nog veel meer! Alsof dat nog niet genoeg is wordt elke herfstvakantiedag afgesloten met een spectaculair gladiatorengevecht dus kom naar Archeon!

18/19 oktober
 
Ridderlijkheid ten top: de Stichting Historisch Educatief Initiatief zorgt met zijn ridders en jonkvrouwen voor een spectaculair riddertoernooi. Alles over de bepantsering van de ridders, voetgevechten plus een spannend steekspel. Met een dynamische en sprankelende demonstratie te paard laten ridders in hun prachtige middeleeuwse harnas zien wat ze allemaal kunnen.

25/26 oktober

De laatste mogelijkheid om voor het sluiten van de poorten nog één keer in de wereld van onze voorouders te duiken. Het thema dit weekend is schoeisel door de jaren heen. Van de lederen sandalen in de prehistorie gevuld met bont tegen de kou, via de Romeinse badslippers en calligae tot de middeleeuwse schoenmaker.

Meer informatie: www.archeon.nl

Related Posts
  1. Hoogseizoen in Archeon
  2. Wethouder Alphen loopt stage bij Archeon
  3. Bezoek de film “Brief voor de Koning” en wordt tot ridder geslagen in Archeon
  4. 28 en 29 juni Riddertoernooi bij Archeon
  5. 6e Junioren symfonie orkesten spektakel in Archeon
This entry was posted in Alphen aan den Rijn, Musea, Zuid-Holland. Bookmark the permalink.