Powerman sportfeest en familiedag voor iedereen

09-04-2009 – De gemeente Horst aan de Maas maakt zich op voor een geweldig sportfeest. Op zaterdag 18 en zondag 19 april zullen duizenden sporters en sportliefhebbers hun opwachting maken bij Powerman Holland.

Een sportfeest én familiedag. Powerman biedt topsport, sportieve uitdagingen voor recreanten en bedrijventeams, amusement voor jong en oud, en een bijzondere hardloopwedstrijd voor atleten en teams in de avonduren op een verlicht parcours.

Hardlopen is bijzonder populair in Nederland. Atleten die graag een keer 's avonds een wedstrijd willen lopen, kunnen hun hart ophalen tijdens de Horster Night Run op zaterdag 18 april. Na het succes van vorig jaar is de Horster Night Run uitgebreid met een extra afstand. Atleten kunnen kiezen uit 2,5 km, 5 km of 10 km. Aan de loopwedstrijd kan ook met (bedrijven)teams worden deelgenomen. De Horster Night Run start om 21.00 uur op het Wilhelminaplein voor het gemeentehuis van Horst aan de Maas. De eerste 500 aanmeldingen krijgen een fraaie beachbag.

Power Bizz Team Wedstrijd
Op zondag 19 april wordt het programma vervolgd met het Open EK Powerman Holland/Horst, tevens het NK Duathlon lange afstand. Om 9.00 uur verschijnen de internationale toppers aan de start. Nadat zij hun 15 km lopen, 60 km fietsen en nogmaals 7,5 km lopen hebben volbracht, starten om 13.00 uur de recreatieve wedstrijden. Zowel bedrijven als individuen kunnen deelnemen aan de 1/3 Powerman: 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen. Tijdens de Power Bizz Team Wedstrijd leggen bedrijventeams, die bestaan uit twee of drie personen, deze wedstrijd in estafettevorm af. Jong en oud, man en vrouw, super getraind of pas in training, het Powerman weekend heeft voor elk wat wils.

Powertainment
Start en finish van alle wedstrijden vindt plaats op het Wilhelminaplein voor het gemeentehuis. De Horster horeca aan het Wilhelminaplein en Radio Moonlight zorgen voor Powertainment: een sfeervol programma en attracties voor jong en oud. Optredens met muziek en dans wisselen zich af met sportieve hoogtepunten. Het Powerman weekend is een topwedstrijd én een familiedag.

Bedrijven en individuele atleten kunnen zich nog inschrijven voor de Horster Night Run, de 1/3 Powerman en de Power Bizz Team Wedstrijd.

Voor meer informatie zie : www.powerman.nl

Related Posts
  1. Tiende Winter Efteling met een spectaculaire openluchtshow voor iedereen
  2. Wild in’t Park: Een festival voor iedereen
  3. Wethouder Vos opent Unieke Woonbeurs voor iedereen met een beperking
  4. Geuzenpop is voor iedereen!
  5. Gratis busvervoer voor iedereen met EK-spandoek
This entry was posted in Sport, Zuid-Limburg. Bookmark the permalink.