Hoornse Stadsfeesten bomvol veelzijdig talent

Het grootste gratis toegankelijke evenement van West-Friesland staat voor de deur: de Hoornse Stadsfeesten 2011. Op 17, 18 en 19 juni vullen de straten van de Hoornse binnenstad zich met muziek, theater, toneel, cabaret, poëzie, dans en kleinkunst. Met een breed en gevarieerd programma trekt de Hoornse Stadsfeesten al jaren een gemêleerd publiek en heeft het inmiddels een geheel eigen, bijzonder karakter gekregen.
 
Publiekstrekkers zijn tijdens de Stadsfeesten de podia op de twee grote pleinen van Hoorn: de Roode Steen en het Kerkplein. Vanaf een terrasje of met je neus op het podium kun je daar genieten van disco, pop, rock, funk en dance in alle variaties. Voor wie zelf graag een pasje waagt, is er zelfs een salsaworkshop op het Kerkplein. Ook dit jaar is het overgrote deel van de acts uit de regio West-Friesland afkomstig. ‘Je staat er versteld van hoeveel talent hier in onze eigen straten rondloopt’, vertelt programmeur Theo Viset.


 
Gegarandeerd talent
Minstens net zoveel te beleven is er op het podium vlakbij het station, aan het Dal, waar poppodium Manifesto een groot deel van de programmering op zich heeft genomen. Talent gegarandeerd want Manifesto heeft daarbij vooral geput uit de database van platforms als NH Pop Live, de Kunstbende en PopSport. Even verderop, tegen het IJsselmeer aan, is het vooral feest op het gezellige podium aan de Dubbele Buurt.

De beroemde haven van Hoorn belooft dit jaar topamusement. De haventerrassen bieden volop uitzicht op het podium waar geen muziekstijl geschuwd wordt en waar het vooral de bedoeling is de voetjes van de vloer te krijgen.
 
Kleinkunst
Klein genot is tijdens het weekend te vinden in de knusse Statenpoort waar de intieme Gitaarsalon en het gevarieerde Café Chantant worden gehouden. In de Park Schouwburg is op zaterdag de finale van de spannende singer-songwriterscompetitie. Ook verrassend is de kleinkunst liedjesavond vrijdag in de Oosterkerk, vlakbij de haven. Overigens biedt de Oosterkerk de rest van het weekend een geheel ander genre: uitpakken met koren en orkesten.

Meer informatie is te vinden op www.hoornsestadsfeesten.nl

Related Posts
  1. Oranjespelletjes in de Hoornse Vaart
  2. Hoornse Stadsfeesten vieren 10-jarig bestaan
  3. Finale Holland’s Got Talent bomvol topacts
  4. Tien dagen Hoornse kermis
  5. Stadsfeesten Hoorn, gegarandeerd vertier.
This entry was posted in Hoorn, Noord-Holland. Bookmark the permalink.