Jack Wouterse gast van het jaar op 29e Nederlands Film Festival

06-05-2009 – Jack Wouterse is Gast van het Jaar op het 29e Nederlands Film Festival. Met een uitgebreid programma brengt het festival een eerbetoon aan de veelzijdige en energieke acteur die een groot oeuvre heeft opgebouwd met een verscheidenheid aan rollen in Nederlandse film- en tv-producties.

Met zijn grote gestalte geeft Jack Wouterse zijn personages een doortastende uitstraling mee, maar hij slaagt er ook in zeer kwetsbare karakters neer te zetten. Hij is te zien in meer dan 35 speelfilms waaronder De Noordelingen (Alex van Warmerdam, 1992), Temmink: the Ultimate Fight (Boris Paval Conen, 1998), Met grote blijdschap (Lodewijk Crijns, 2001) en Vet Hard (Tim Oliehoek, 2005). Daarnaast vertolkte hij rollen in tv-producties als En route (Paul Ruven, 1994) en Suzy Q (Martin Koolhoven, 1999), in tv-series als All Stars (Jean van de Velde, 1999-2001) en in korte films zoals Zand (Joost van Ginkel, 2008). Momenteel is Jack Wouterse te zien in de RO Theaterproductie TOCHT en zal hij in het najaar te zien zijn in de nieuwste film van Ineke Smits, De vliegenierster van Kazbek.

Jack Wouterse is tweemaal bekroond met de Grote Prijs voor de Nederlandse Film, het Gouden Kalf. In 1994 kreeg hij deze onderscheiding voor zijn spel in de film EN ROUTE van Paul Ruven en in 1999 werd hij met een Gouden Kalf onderscheiden voor de titelrol in SUZY Q van Martin Koolhoven. Voor deze film ontving hij ook een FIPA d’Or op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in Biarritz. 

Elk jaar vraagt het filmfestival de Gast van het Jaar een speciaal onderdeel te verzorgen. In dit kader zal Jack Wouterse, tijdens de tien festivaldagen, met collega-acteurs en -actrices een korte film gaan maken. De vorderingen van de film worden tijdens het festival dagelijks vertoond. Aan het einde van het festival gaat de korte film in première.
Jack Wouterse is tijdens het festival regelmatig te gast in de Talkshow van Matthijs van Nieuwkerk, hij is aanwezig bij vertoningen van zijn films en neemt deel aan de vele evenementen van het filmfestival.

Het 29e Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober 2009.

Related Posts
  1. ‘Voor een paar knikkers meer’ geselecteerd voor 200ste film festival
  2. Het Nederlands Film Festival presenteert De Nederlandse Film in 12 Moorden
  3. Het Nederlands Film Festival in beeld bij KPN
  4. 48 Hour Film Project tijdens Nederlands Film Festival
  5. Burny Bos gast van het jaar op Nederlands Film Festival
This entry was posted in Film, Leiden. Bookmark the permalink.