Rotterdam in de ban van 25e verjaardag Ortel Zomercarnaval

De straatparade van Ortel Zomercarnaval slingert zich op zaterdag 25 juli voor de 25e keer door de straten van Rotterdam. Ruim 2300 deelnemers maken zich op voor een unieke editie van het evenement: de verjaardag van Ortel Zomercarnaval wordt vanaf volgende week uitbundig gevierd.

Het gratis toegankelijk evenement klom in 25 jaar tijd op tot een van de top 3 evenementen van Nederland. Met 10 praalwagens en een handvol Antilliaanse enthousiastelingen in 1984 groeide Ortel Zomercarnaval door tot een meerdaags evenement met internationale uitstraling en 900.000 bezoekers. De parade in 2009 telt 26 praalwagens en deelnemers van maar liefst 24 nationaliteiten. De NOS doet live verslag van de Straatparade op Nederland 1 (18.55 uur). De presentatie is in handen van onder meer Jörgen Raymann, Quintis en Jardino.

24 juli – Battle of Drums presented by FunX, 19:00
Ook voor de Battle of Drums is het feest. Het vertrouwde 'opwarmertje' van de Straatparade is inmiddels een gerenommerd onderdeel van Ortel Zomercarnaval met als belangrijk hoogtepunt de verkiezing van de Beste Brassband van Nederland. De vier finalisten Brass Explosion (Capelle a/d IJssel), Legendairs (Den Haag), Brass Eternity Music (Rotterdam) en Rhytm Sensation Brass (Delft) doen vanaf 19:00 uur een gooi naar de titel. De Battle op het podium op de Coolsingel wordt muzikaal omlijst met optredens van onder meer het Cubaanse Gente de Zona.
Ook presenteert het Ortel Zomercarnaval een swingend live muziekspektakel met brass en steel. De Britse arrangeur Matthew Philip duikt met een Nederlandse brassband en 'Europese's leading steelbands' Mangrove Steel en Engine Room de studio in om een gezamenlijke show tot stand te brengen. Ook dit valt binnen de activiteiten van Your World Summer Events. De Battle of Drums is live te volgen op de FunX radio en via een videostream op FunX.fm (19:00-24:00).

25 juli – Straatparade

De 25e Straaparade vormt het kleurrijke hoogtepunt van het jubileumjaar. De kersverse Queen voert de parade vanaf 13:00 uur aan, waar dit jaar 2300 deelnemers uit de hele wereld aan meedoen. Ortel Zomercarnaval pakt daarnaast ook programmatisch uit de komst van de Colombiaanse Latinster Yuri Buenaventura. Ook het populaire Orquestra Pegasaya en rising star Damaru (25 juli) maken hun opwachting. Uit Brazilië ontvangt Ortel Zomercarnaval het 60-koppige sambaorkest Batala Giba. In het kader van het Rotterdamse Brazilië jaar transformeert Ortel Zomercarnaval het doorgaans saaie Churchillplein tot een swingende Brazilië hotspot. De binnenstad van Rotterdam kleurt op 24 en 25 juli tropisch door de diverse jubileumactiviteiten. De Straatparade is live te volgen op FunX radio en via een videostream op FunX.fm (15:00-24:00).

Data Ortel Zomercarnaval
24 juli: Battle of Drums, Coolsingel Rotterdam, toegang: gratis
25 juli: Straatparade en Live on Stage, centrum Rotterdam, toegang: gratis

Meer informatie: www.zomercarnaval.com

Related Posts
  1. Bijzonder concert bij jarig Zomercarnaval
  2. Volg Ortel Zomercarnaval op radio en tv
  3. Zomercarnaval in centrum Rotterdam
  4. Zomercarnaval live op radio, TV en internet
  5. Winner best kostuum Ortel zomercarnaval 2007
This entry was posted in Festival, Rotterdam, Zuid-Holland. Bookmark the permalink.