Lowlands maakt theaterprogramma bekend

14-05-2009 – Vandaag maakt de organisatie van het inmiddels uitverkochte A Campingflight to Lowlands Paradise het overgrote deel van de theater- en dansprogrammering bekend.

De programmering bevat oude Lowlandsbekenden, zoals Scapino Ballet Rotterdam, dat dit jaar voor de achtste maal te gast is op het festival. Daarnaast is er ruimte voor nieuwkomers als T.r.a.s.h. en Sanja Mitrovic, die dit jaar hun Lowlandsdebuut maken.

Het uiteenlopende aanbod van dans en theater trekt traditiegetrouw een groot aantal bezoekers naar de Juliet, de theatertent op Lowlands. Doordat de stukken in een festivalsetting worden gespeeld, wordt voor veel bezoekers de drempel om een voorstelling te bezoeken verlaagd.
Een greep uit de geboekte voorstellingen:
DANS
Scapino Ballet Rotterdam is dit jaar aanwezig met twee verschillende voorstellingen. ‘7,8’ is een swingend groepswerk op een jazzy compositie met opzwepende beats van Michiel Jansen. De Volkskrant noemde het terecht een ‘fantastische bewegingsexplosie’. Daarnaast staan ze op het podium met ‘Supernova’, een opvallend dansstuk van Marco Goecke. Goeckes stijl valt op vanwege de duistere sfeer, de speelse en subtiele vondsten en de razendsnelle en virtuoze bewegingen.
'Poetic Disasters' van Club Guy & Roni speelt met vernietiging en het scheppen van vormen, ideeën en materie. Het gaat over de menselijke behoefte aan herstel na een ramp, een reis langs de verschillende stadia van verwerking: compassie, onverschilligheid, hilariteit, volhouden en loslaten.
Over het Tilburgse T.r.a.s.h. schreef  de Volkskrant: “Het gaat er ongenadig hard aan toe in ‘Pork-In-Loop’. Mannen pakken vrouwen bij kop en kruis en jonassen hen vervaarlijk de lucht in. Als ze zichzelf niet tegen de grond kwakken, doet een ander dat wel.”
THEATER
Het Vlaams/Nederlandse acteurscollectief Wunderbaum staat dit jaar op de Lowlandsplanken met de voorstelling ‘Kamp Jezus’, waarmee het Christelijke rituelen, beelden en muziek opnieuw betekenis wil geven.
“Zullen we ooit weer gelukkig zijn?” vroeg de Duitse bevolking zich af aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Een beduidend deel van de Servische bevolking staat nu voor diezelfde vraag.. De Servische Sanja Mitroviæ maakt in de hetveem-productie ‘Will You Ever Be Happy Again?’ gebruik van documentaire strategieën om de invloed van nationaliteit op persoonlijke identiteit te onderzoeken.
‘Rennen’ van het Belgische Kopergietery is onlangs genomineerd voor De Gouden Krekel 2009 in de categorie Meest Indrukwekkende Productie. Hun optreden is chaotisch, energiek en uitputtend voor lichaam en geest.
HET COMPLETE OVERZICHT:
Ann Van den Broek – Co(te)lette
Circus Treurdier – De Huilende Kers
Club Guy & Roni – Poetic Disasters
Dansgroep Amsterdam – SIX
David Middendorp – 15 Minutes Universe
DudaPaiva – Malediction
Fantasten – Roze Kater
Willemijn Zevenhuijzen/hetveem productie - Wildboys
Helmert Woudenberg – Waterman
Kopergietery – Rennen
Scapino Ballet Rotterdam – 7,8
Scapino Ballet Rotterdam – Supernova
Sanja Mitroviæ/hetveem productie – Will You Ever Be Happy Again?
T.r.a.s.h. – Pork-In-Loop
The Sadists – Alabama Chrome
Wunderbaum – Kamp Jezus
Een compilatiefilmpje staat op internet: http://www.youtube.com/watch?v=gBmtprByleU en het hele theater- en dansprogramma staat vanaf vandaag, inclusief uitgebreide omschrijving, op www.lowlands.nl

A Campingflight to Lowlands Paradise 2009
21, 22 en 23 augustus 2009
Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen
UITVERKOCHT
Related Posts
  1. Programma Lowlands bijna volledig bekend
  2. Lowlands Bookstore: literatuurprogramma Lowlands 2008
  3. Line-up bekend Lowlands 2008
  4. Eerste namen dance acts Lowlands bekend
  5. Line up Lowlands University bekend
This entry was posted in Festival, Flevoland, Muziek. Bookmark the permalink.