Lowlands gaat tickets zwarthandel ongeldig maken

23-04-2009 – De kaartverkoop voor Lowlands 2009 gaat hard en de verwachting is dat het festival binnenkort is uitverkocht.

Net als voorgaande jaren zijn diverse (online) ticketbureaus actief die tegen de voorwaarden van Mojo Concerts in kaarten tegen woekerprijzen aanbieden.De organisatie waarschuwt kaarten niet via deze sites te kopen omdat deze binnenkort ongeldig worden gemaakt. Met de ongeldig gemaakte tickets is geen toegang tot het festival mogelijk.

Lowlands onderneemt al jaren stappen tegen zwarthandel en is van mening dat zwarthandel schadelijk is omdat:
a) ticketbureaus kunstmatig schaarste creëren door massaal kaarten op te kopen en de consument vervolgens teveel laten betalen voor een ticket;

b) Lowlands wil de ticketprijs zo laag mogelijk houden zodat het festival voor een brede groep mensen toegankelijk is en met name ook minder kapitaalkrachtige jongeren het festival kunnen bezoeken;

c) via zwarthandel wordt speculatief geld met Lowlands verdiend terwijl het risico bij de organisatie ligt. Wanneer een groot aantal kaarten in de zwarthandel verdwijnt, is het niet mogelijk in te schatten hoeveel mensen het festival uiteindelijk bezoeken omdat kaarten onverkocht bij zwarthandelaren zouden kunnen achterblijven. Dit brengt problemen met zich mee op het gebied van inhuur van (veiligheid)personeel, logistiek en inkoop horeca.

Sinds dit jaar worden tickets voor Lowlands alleen online en telefonisch verkocht. Op deze manier is te traceren welke ticketbureaus onrechtmatig grote hoeveelheden tickets opkopen met als doel deze met winst door te verkopen. Op dit moment wordt in kaart gebracht om welke bureaus het gaat en welke tickets zij hebben opgekocht. Vervolgens worden de betreffende tickets ongeldig gemaakt. Bij het onderzoek wordt met name gelet op transacties van de volgende ticketbureaus:

- budgetticket.nl
- onlineticketshop.nl
- worldticketshop.nl
- tickets4u.nl
- tickets123.nl
- QQtickets.nl
- ticketunlimited.nl
- ticketforsale.nl
- tickets2buy.nl
- ticketshier.nl
- stadiontickets.nl
- pepetickets.nl
- getmein.nl
- 4alltickets.nl
- tickets4events.nl
- easytickets.eu
- rang1tickets.nl
- deticketservice.nl

Mojo Concerts is initiatiefnemer van de site www.ticketsenconcertkaarten.nl Op deze site zijn alle achtergronden over zwarthandel en de gevolgen hiervan te vinden. Bovendien worden hier t.z.t de kaartnummers van de ongeldig gemaakte kaarten gepubliceerd. Er worden tips gegeven over hoe gedupeerde consumenten hun geld bij de zwarthandelaren kunnen terugvorderen en er is een voorbeeldbrief –opgesteld door onze jurist- te downloaden die hiervoor gebruikt kan worden.

De enige echte garantie van toegang tot Lowlands is het kopen van een kaart via een officieel voorverkoopadres. Dat zijn alleen www.lowlands.nl, www.livenation.nl, www.eventim.nl en 0900 – 1010 2020(45cpm).


A Campingflight to Lowlands Paradise 2009
21, 22 en 23 augustus 2009
Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen
Related Posts
  1. Weer nieuwe namen voor Lowlands
  2. Vroege vogel tickets lowlands in recordtempo uitverkocht
  3. A Campingflight to Lowlands Paradise uitverkocht
  4. 2.500 extra vroege vogel tickets voor Lowlands verkrijgbaar
  5. Tickets Lowlands 2008 vanaf zaterdag verkrijgbaar
This entry was posted in Festival, Flevoland. Bookmark the permalink.