Lino & Friends vrijdag 10 juni 2011

Lino and Friends startte in Madrid in de jaren ‘90 en werd na de verhuizing terug naar Nederland voortgezet met andere musici. Het repertoire bleef wel onveranderd. Nog steeds maakt de band muziek in de geest van Jimi Hendrix, B.B. King en Willie Dixon. De 3-koppige bluesrockformatie wisselt het krachtige eigen werk af met de classics van deze blueslegendes.

Na vele omzwervingen door West-Europa keerde Lino terug naar zijn geboortestad, zijn geliefde Rotterdam, waar hij met zijn eigen bedrijf muziek arrangeert, produceert, mixt en mastert. Maar het podium blijft trekken, dus hij speelt ook live:  – omdat de rock 'n roll me nu eenmaal in het bloed zit -. Hij werd al vroeg verliefd op de gitaar en begon op zeer jonge leeftijd met het schrijven van eigen muziek. Op 21-jarige leeftijd deed hij toelatingsexamen aan het Rotterdams Conservatorium.

Lino heeft in heel Europa met grootheden gespeeld als Rosa King, Sue Chaloner, The Frog, Age Kat,  Eelco Gelling, El Kroppo en vele anderen. Hij heeft in het voorprogramma gestaan van grootheden als B.B. King, Ray Charles, Neil Young, en The Pointer Sisters. Zijn muziek is te horen op radio- en televisiestations in binnen- en buitenland.  Meer informatie over de band kun je vinden op : www.linoandfriends.nl

Aanvang 22:30 uur
Entree € 6,- / leden DJS, studenten en jongeren tot 25 jaar € 3,-
Jazzpodium DJS – Grotekerksplein 1 – Dordrecht
Meer info: www.jazzpodiumdjs.nl

Related Posts
  1. We All Love 80’s & 90’s Speakers – Delft vrijdag 5 juni 2009
  2. Andre Rieu’s droomkasteel, vrijdag 27 juni 2008
  3. Finale Battle of Amsterdam vrijdag 27 juni in de Melkweg
  4. Avondfietsvierdaagse van 10 juni tot en met vrijdag 13 juni
  5. Zaterdag 15 maart: “The Base”, Win kaarten!
This entry was posted in Dordrecht, Muziek. Bookmark the permalink.