Fietsendiefstalevenement in Delft

29-08-2008 – "Hoeveel teruggevonden fietsen zijn er nodig om jou
aangifte te laten doen?" Dat is de campagneslogan die centraal staat
bij het rondreizend fietsdiefstalevenement van het Ministerie van
Binnenlandse Zaken.

Op vrijdag 29 augustus vindt dit evenement van 10.00 tot 18.00 uur op de Markt in Delft plaats. Wethouder Anne Koning en Ronald Kroon van de Fietsersbond verzorgen om 10.30 uur de starthandeling.

Gemeente Delft, Politie, ANWB en Fietsersbond geven voorlichting over onder andere (online) aangifte doen na fietsdiefstal, het fietsdiefstalregister (hoe te voorkomen dat je een gestolen fiets koopt), en het zogenaamde fietsregistratiekaartje. Ook wordt informatie gegeven over preventie (bewaakte stallingen, goed op slot zetten) en preparatie (gratis graveren bij Biesieklette).

Medewerkers delen fietsregistratiekaarten uit en helpen fietseigenaren bij het opzoeken van hun unieke fietscode en het invullen van de kaart. Ook worden aan de fietsen in de omgeving van de Markt (in fietsstallingen) fietslabels bevestigd waarop de kenmerken van de fiets kunnen worden ingevuld.

In de nota 'Maatregelenpakket aanpak fietsendiefstal' heeft de gemeente een aantal maatregelen aangekondigd om fietsendiefstal terug te dringen. Enkele daarvan zijn voorlichting over preventie (veilig parkeren, goed op slot zetten) en preparatie (gratis graveren).Met dit evenement sluit Delft bovendien aan bij de landelijke campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Related Posts
  1. 10e NCRV Kerkmuziekdagen in Delft
  2. Mooi Weer Spelen op slag grootste evenement van Delft
  3. Opening tentoonstelling Hé Watt-je in Delft
  4. Delft ceramica 2007: nieuwe parel in de keramiekschatkist van Delft
  5. Vaders zijn de baas in Delft
This entry was posted in Delft, Overheid, Zuid-Holland. Bookmark the permalink.