Delft ceramica 2007: nieuwe parel in de keramiekschatkist van Delft

14-07-2007 – Op zaterdag 14 juli (10-17 uur) en zondag 15 juli (12-17 uur) wordt de internationale Keramiekmanifestatie 'Delft Ceramica 2007' in Delft gehouden. Delft heeft hiermee een parel in huis op het gebied van eigentijdse keramiek.


Markt

Ruim 60 topkeramisten uit binnen- en buitenland bieden hun nieuwste werk aan op de Markt. Het evenement is dé gelegenheid om kennis te maken met zeer veel verschillende stijlen en technieken in keramiek.

Keramiekexpositie "Meisjes van Vermeer" in Het Meisjeshuis

Naast het grootse gebeuren op de Markt is er een bijzondere tweedaagse keramiekexpositie "Meisjes van Vermeer" in Het Meisjeshuis, Oude Delft 112.

Voor deze expositie maakten vijfentwintig vooraanstaande keramiekkunstenaars en talentvolle jonge kunstenaars, een "Meisje van Vermeer". Zij lieten zich inspireren door de meisjesschilderijen van Johannes Vermeer. Ook de Koninklijke Porceleyne Fles neemt deel aan deze expositie.

Extra activiteiten:

"The girl with….." een spetterende catwalk op de Markt, in de sfeer van Vermeer. In deze kleiperformance kneedt Judith Bloedjes ter plekke op de modellen haar porseleinen sieraden om ze meteen op de catwalk te showen.

Kinderactiviteit: op de Markt worden de kinderen uitgedaagd om in twee dagen Het Vermeercentrum in klei na te bouwen.

'Delft Ceramica' is hét keramiekevenement met de laagste drempel naar de hoogste kwaliteit.

Na afloop van Delft Ceramica is de expositie "Meisjes van Vermeer" nog van 20 juli t/m 2 sept. te zien in het kerkje 'Op Hodenpijl', Rijksstraatweg 20, te Schipluiden.

Voor meer informatie: www.delftceramica.nl.

Related Posts
  1. TU Delft en Rotterdam gaan voor Drijvend Paviljoen op World Expo 2010
  2. Nyama Wereldculturenfestival in Delft
  3. Vaders zijn de baas in Delft
  4. Officiële opening Vermeercentrum in Delft
  5. Gelredome Arnhem krijgt nieuwe eigenaar
This entry was posted in Delft, Kunst en Cultuur, Zuid-Holland. Bookmark the permalink.