Solisten Amsterdam Sinfonietta spelen kwintetten in De Waag

13-05-2009 – Vijf solisten uit het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta spelen zaterdagavond 23 mei in de Leidse Waag strijkkwintetten van Brahms en Bruckner.

De musici van het ensemble in residence van het Stedelijk Concertgebouw Leiden hebben het programma speciaal voor Leiden samengesteld.

Het strijkkwintet, opus 88, van Brahms en Bruckners enige kwintet ontstonden in dezelfde periode, maar vertegenwoordigden verschillende stromingen, waarvan de aanhangers elkaar vaak driftig bekritiseerden. Bruckner ontwikkelde in navolging van Wagner een vernieuwende stijl en creëerde met zijn strijkkwintet uit 1879 een monumentaal en gedurfd werk. Brahms stond een klassiekere stijl voor ogen, wat niet wegneemt dat hij in zijn strijkkwintet naar zigeunermuziek verwijst.

De vijf musici van Amsterdam Sinfonietta musiceren onder leiding van concertmeester Candida Thompson. Het concert zou oorspronkelijk plaatsvinden in de nieuwe Aalmarktzaal. Wegens de naar september uitgestelde opening is het concert verhuisd naar De Waag.

De Waag, Zaterdag 23 mei 2009, 20.15 uur          

Vijf solisten van Amsterdam Sinfonietta. Anton Bruckner:Strijkkwintet; Johannes Brahms: Strijkkwintet, opus 88. Toegangsprijs: € 21,- / CJP: € 17,-. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van Stedelijk Concertgebouw Leiden worden gereserveerd (071-513 17 04) of via de website: www.stedelijkconcertgebouwleiden.nl.

Related Posts
  1. Liza Ferschtman solo in De Waag
  2. Leidse debuut Van Dingstee Kwartet in De Waag
  3. Amsterdam Sinfonietta laat kleuters met klassieke muziek kennismaken
  4. Naum Grubert speelt pianowerken van Schumann in De Waag
  5. Karin bloemen zingt op Sinfonietta tour
This entry was posted in Concert, Leiden, Muziek. Bookmark the permalink.