Britse tieneridolen McFly naar Nederland

De ongekend populaire Britse formatie McFly komt op in september naar Nederland voor drie concerten. In tegenstelling tot andere populaire jongensgroepen schrijven deze vier jongens hun eigen materiaal en bespelen ze ook allemaal een instrument.

Die aanpak heeft ondertussen de nodige vruchten afgeworpen: McFly scoorde in Groot-Brittannië 16 opeenvolgende top 20 hits, waarvan 7 singles zelfs op de eerste plek belandden.

Al sinds het ontstaan in 2004, doet McFly het uitstekend; debuutalbum ‘Room On The 3rd Floor’ kwam zelfs op nummer 1 in de Britse hitlijsten binnen. Daarmee werd het viertal de jongste groep ooit die op de eerste plaats van de albumlijst debuteerde. De vorige recordhouder? The Beatles. Die groep vormt een duidelijke invloed op het geluid van McFly dat met een uitermate catchy mix van pop, rock en een vleugje punk ook invloeden van Green Day en Fall Out Boy kent.
 
De populariteit van de band steeg in 2006 alleen maar verder dankzij een rol in de Amerikaanse film ‘Just My Luck’ en in 2007 – slechts drie jaar nadat de groep van start ging – had de band al zodanig veel goede zaken in de hitlijsten gedaan, dat een ‘Greatest Hits’-album een logisch feit werd.
 
Ondanks het uitblijven van bonafide hits in Nederland, kennen de vier heren ook hier een uiterst fanatieke aanhang. De show in Paradiso eerder dit jaar was binnen een half uur uitverkocht. Ze zijn dit najaar te zien in de Groningse Oosterpoort (16 september), 013 Tilburg (20 september) en in Paradiso Amsterdam (21 september).

Hitkrant present: McFly
16 september De Oosterpoort – Groningen
20 september 013 – Tilburg
21 september Paradiso – Amsterdam

De kaartverkoop start aanstaande zaterdag via de internetsites van de zalen: www.de-oosterpoort.nl, www.013.nl, www.paradiso.nl

Meer informatie: www.mcflyofficial.com

Related Posts
  1. Chris de Burgh voor twee concerten naar Nederland
  2. Adele voor twee concerten naar Nederland
  3. New Kids On The Block komt naar Nederland
  4. Stevie Wonder komt naar Nederland
  5. Julien Clerc voor 3 concerten naar Nederland
This entry was posted in Concert, Groningen, Noord-Holland. Bookmark the permalink.