Nieuwe vakbeurs Industry & Automation 2010 goed ontvangen

Technologische innovatie is in een digitale stroomversnelling geraakt, projecten worden in toenemende mate multidisciplinair en vooral de component industriële automatisering neemt almaar in belang toe.

Het zijn deze marktontwikkelingen die ten grondslag liggen aan de nieuwe, gespecialiseerde vakbeurs Industry & Automation, een initiatief van VNU Exhibitions en FEDA.

Industry & Automation is specifiek gericht op oplossingen voor proces- en fabrieksautomatisering en vormt samen met de toonaangevende industriële vakbeurzen Macropak, Industrial Processing en Aandrijftechniek de ‘Industriële Week’, van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 oktober 2010 in de Jaarbeurs in Utrecht.

De grote belangstelling voor Industry & Automation illustreert de toenemende behoefte aan de specialistische kennis die hier wordt geëtaleerd. Een derde van de beursoppervlakte is meer dan een jaar voor beurs reeds afgenomen. Exposanten krijgen de gelegenheid voor een uitstekende presentatie op dit nieuwe vakevenement en kunnen zich bij de bezoekersgroepen profileren met vakgerichte lezingen, themapresentaties en deelname in looproutes.

Samensmelting
Het concept is een samensmelting van de beurs Industry & ICT, die dit najaar vanwege de strategische koerswijziging opgaat in de European MESA Conference, en het deel Factory Automation dat eerder aan Aandrijftechniek was gekoppeld. VNU Exhibitions speelt met deze verfijning optimaal in op de wensen vanuit de markt en is nu in staat een compleet overzicht van toepassingen in industriële automatisering te bieden. Het bredere beursconcept in combinatie met de steun van de branchepartijen FEDA, NVC en Machevo & Bulk Vereniging zal resulteren in meer bezoekers, is de overtuiging van de beursorganisatie.

Vijf onderdelen
Onderzoek van VNU Exhibitions onder de bezoekers van de Industriële Week 2008 toont aan dat de vraag naar automatiseringsoplossingen de laatste jaren enorm is toegenomen: liefst 31% van de ondervraagden gaf aan interesse te hebben in industriële en automatiseringsprocessen. Industry & Automation bestaat uit vijf onderdelen. Naast Control & Network Solutions omvat de beurs de sectoren Sensor & Vision Solutions, Field Instrumentation, System Integration Solutions en Information Technology.

MESA Executive Dinner
Ook de Manufacturing Enterprise Solutions Association (MESA) heeft zich aan Industry & Automation verbonden met de organisatie van een Executive Dinner gericht op de beslissers in de industrie. MESA International is een wereldwijde not-for-profit community van producerende bedrijven, IT leveranciers, system integrators, analisten en adviseurs. Het gezamenlijke doel is de productiebedrijfsprocessen te verbeteren door optimale toepassing en implementatie van informatietechnologie en best management practices.

Meer informatie: www.industry-and-automation.nl.

Related Posts
  1. Dance Industry
  2. Dance Industry · Special Queens Edition (superaanbieding)
  3. VNU Exhibitions Europe lanceert zes nieuwe beurzen
  4. Exposantenwerving vakbeurs GEVEL 2010 van start
  5. Overweldigende interesse voor deelname aan Aandrijftechniek & Factory Automation
This entry was posted in Beurzen, Utrecht. Bookmark the permalink.