Uniek concert in Baarn

16-10-2008 – Op donderdag 16 oktober beleeft Baarn een unieke muzikale gebeurtenis:
een concert door Acoustic Eidolon uit Colorado – USA en Thomas Loefke
uit Berlijn.

Sinds 1998 vormen de Amerikanen Joe Scott en Hannah Alkire het duo Acoustic Eidolon. Thomas Loefke bespeelt de Keltische harp. Tijdens hun tournee door Duitsland en Nederland komen zij op verzoek van vrienden wederom een avond spelen in Baarn.

Joe Scott speelt behalve gitaar een bijzonder en uniek door hem ontworpen instrument: de double-neck guitjo. Dit is een gitaar met twee nekken en 14 snaren.

Beide nekken kunnen gelijktijdig worden bespeeld. Daarmee wordt een heel breed

klankspectrum bereikt. Soms klinkt het als een harp, soms als een piano en dan weer als een conventionele gitaar met veel diepte.

Thomas Loefke speelt Keltische harp. Hij is onder andere bekend als middelpunt van Norland Wind, waarmee hij tournees maakt in Ierland, Schotland, Nederland, Duitsland en
Noorwegen. In deze formatie speelt hij samen met o.a. de broers Noel en Pádraig Duggan, beide lid van de bekende Ierse groep Clannad. Thomas Loefke heeft in Europa, Canada en de USA vele concerten gegeven en verscheidene

internationale prijzen ontvangen zoals de eerste prijs op het O'Carolan Harp Festival, Ierland, in 1987. Naast het spelen van levendige Ierse Folk componeert hij ook zelf. Bij veel van zijn muziek hoort een verhaal. Thomas zal u ze graag vertellen tijdens de avond.

Uniek In Canada hebben Joe, Hannah en Thomas elkaar bij toeval ontmoet tijdens een concert. Hieruit ontstond een muzikale samenwerking, waarbij het unieke geluid van Acoustic Eidolon wordt verrijkt met het magische geluid van de Keltische harp van Thomas Loefke.

Op deze avond in Baarn kunt u genieten van prachtige akoestische muziek gespeeld door een drietal veelzijdige musici: Hannah Alkire Speelt vanaf haar achtste jaar cello. Hoewel een klassiek opgeleide musicus, heeft zij in verschillende groepen bewezen zich gemakkelijk tussen de verschillende genres te kunnen bewegen.

Acoustic Eidolon heeft gespeeld op bekende podia over de wereld zoals de Saint Paul's Cathedral in Londen, het Spandau Theater in Berlijn, en het Kennedy Center in Washington D.C. Hun live optredens zijn levendig waarbij bijzondere anekdotes worden verteld.

Datum: donderdag16 oktober 2008 om 20:00 uur, deuren open om 19:00 uur

LocatieDe Paaskerk, Baarn Oude Utrechtseweg 4a

Prijs: € 15

Bestellen & Informatie: Karin de Lange -karin0208@hotmail.com – 0654371478 en of

Willem Ros – willemros@hetnet.nl

Meer informatie: www.acousticeidolon.com

Related Posts
  1. Uniek concert voor Because I am a Girl in Tilburg
  2. Uniek concert in Utrecht voor de Klimaatwet
  3. ‘A day at the park’ een uniek open air dance concert
  4. Canadese artieste Maria Dunn verzorgd uniek Folk, Keltisch en Bluegrass concert
  5. Asher Quinn geeft uniek concert in Nederland
This entry was posted in Baarn, Muziek, Utrecht. Bookmark the permalink.