Axis-festival maakt gretig gebruik van bevaarbare Vaart

23-04-2009 – Het Axis-festival 2009 staat in het teken van…water. Vorig jaar was het nog niet mogelijk, maar nu maakt de organisatie gretig gebruik van de voor pleziervaart heropende Vaart en de zwaaikom.

Zo wordt er groots uitgepakt met het project ‘Assen aan Zee’, waarbij op opvallende boten verhalen worden verteld, gedichten worden voorgedragen en muziek wordt gemaakt, alles rond het thema ‘zee’. En voor het eerst in haar 27-jarig bestaan kan het Groningse gezelschap Theater te Water aanleggen in het centrum van Assen.

Overigens vaart naast Theater te Water nóg een theaterschip Assen binnen: de Drost van Salland uit Deventer meert aan bij de Havenkade en speelt daar de voorstelling ‘Carnaval’. Aan de voorstelling doet een groot aantal Asser jongeren mee, scholieren die middels een aantal workshops op de voorstelling worden voorbereid.

Naast ‘Assen aan Zee’ presenteert Axis dit jaar nog twee eigen producties: het theatermakerscollectief Waterlanders uit Wageningen, vorig jaar nog actief in en rond de graansilo aan de Havenkade, maakt speciaal voor Axis een voorstelling op locatie. En jongerentheatergroep NiznO presenteert – ook weer exclusief voor het festival – het derde deel van een theatertrilogie rond het thema ‘stad versus natuur’.

Verder treedt Axis ook op als co-producent van de voorstelling ‘Dance Little Sister’ van theatergroep Dame Jeanne, het gezelschap van theatermaakster Anna Rottier, dat vorig jaar met de voorstelling ‘As tears go by’ op het Axis-festival stond. ‘Dance Little Sister’ beleeft in Assen de Nederlandse première.

Dit jaar is de Gouveneurstuin een soort ‘festivalletje-binnen-het-festival’. Er staat een fraaie horecatent, in de tuin zijn diverse theateracts te zien en in de muziekkoepel treden (wereld)muziekgezelschappen op. Eind juli is op de website www.axisfestival.nl het definitieve programma van Axis te zien.

Related Posts
  1. Hind top act bij Cultureel Kwartier Festival
  2. ‘Queen’ heeft nieuwe Libéma-beursaccommodatie officieel in gebruik genomen
  3. Indian Summer Festival 2008 maakt eerste acts bekend
  4. Indian Summer Festival 2008 maakt eerste acts bekend
  5. Dordrecht maakt zich op voor maritiem feest ‘Vaart in Dordt!’
This entry was posted in Assen, Festival, Muziek. Bookmark the permalink.