Roxette voor het eerst weer samen op Night Of The Proms 2009

06-05-2009 – Zeven jaar na de noodgedwongen afzegging wordt Roxette opnieuw door Night of the Proms op de affiche geplaatst. Een wereldprimeur!Het Zweedse duo dat in de jaren negentig furore maakte trad namelijk niet meer op na de succesvolle verwijdering van een hersentumor bij de zangeres.

Roxette, dat zijn Marie Fredriksson en Per Gessle, twee Zweedse artiesten die elk een carrière aan het uitbouwen waren toen ze in 1986 besloten om samen muziek te gaan maken. De songs van Per gecombineerd met de stem van Marie… dat kon niet anders dan een perfecte match opleveren! En zie, de droom werd waar. Op het eind van de jaren tachtig brak Roxette wereldwijd door met iconische popsongs en catchy powerballads, die allemaal in een mum van tijd de weg vonden naar de top van de hitparades.

Van hun singles – waaronder 'It Must Have Been Love', 'The Look', 'Listen To Your Heart', 'Joyride', 'How Do You Do', 'Almost Unreal', 'Crash! Boom! Bang', 'Sleeping In My Car', 'Run To You', 'Wish I Could Fly', "Dangerous' en 'Fading Like A Flower' – werden meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Hun albums gingen meer dan 55 miljoen keer over de toonbank.

Het verhaal gaat dat hun wereldwijde doorbraak er kwam via een Amerikaanse uitwisselingsstudent. Die nam in 1988 het singletje "The Look" mee naar Minneapolis en liet het daar via een plaatselijk radiostation horen. Kopietjes op cassettes kwamen bij andere radiostations terecht en opeens had Roxette in Amerika een hit te pakken, hoewel de single daar niet eens was uitgebracht. De platenmaatschappij sprong op de boot en in maart 1989 stond 'The Look' op nummer 1 in de hitlijsten van Amerika en 24 andere landen. Het hek was helemaal van de dam na de bewerking van de single 'It Must Have Been Love' voor de soundtrack van de film 'Pretty Woman'.

De 'Join The Joyride'-wereldtournee (1991-92), genoemd naar hun derde album, bracht de band door Europa, Australië, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika voor 108 concerten die door 1,7 miljoen fans werden bijgewoond. In 1994 vatte Roxette zijn tweede wereldtournee aan. Inmiddels bleven Per en Marie zich ook met succes op hun solocarrière toeleggen.

Na een Europese tournee in de herfst van 2001 voor 200.000 fans werd Roxette aangekondigd als topact voor Night of the Proms 2002. Woensdag 11 september, de dag vóór de persconferentie, viel Marie echter flauw in haar huis in Stockholm. In het ziekenhuis werd een hersentumor vastgesteld. Een operatie volgde snel, de nabehandeling was intensief en lang. Pas in 2004 liet Marie weer van zich horen op haar volgende soloalbum. 'One Wish', de eerstvolgende Roxettesingle, dateert van september 2006 en werd uitgebracht naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de band. Op 14 februari 2007 volgde de single 'Reveal'. Eind vorig jaar ging Marie op tournee met een kerstshow, terwijl Per zijn nieuwe soloalbum 'Party Crasher' afwerkte. De release ervan werd gekoppeld aan Pers allereerste Europese solotour, die nu ten einde loopt.

Eerder dit jaar knoopte het management van het duo zélf gesprekken met de Promsorganisatoren aan over de mogelijkheid om Roxette opnieuw op het programma te plaatsen. Tegen een band die nog altijd bijzonder populair is – wat niet alleen blijkt uit de nog steeds grote airplay maar ook uit de jaarlijkse vragen van Night of the Proms-fans om toch nog maar eens bij Roxette aan te kloppen – en tegen een wereldprimeur zeg je natuurlijk niet nee. We zijn dan ook allemaal bijzonder gelukkig om dit grote nieuws te kunnen brengen.

"We are thrilled to finally be able to attend Night of the Proms. It's gonna be the first time we share a live stage together since 2001 and it certainly feels most exciting to do it in front of the huge Night of the Proms audience. We look forward to performing some of our greatest hits and working together with the big Night of the Proms orchestra, which should fit our music very well." (Marie & Per)

Zeven jaar na de noodgedwongen afzegging van Roxette brengt Night of the Proms Per en Marie voor het eerst weer als Roxette op het podium. Op meer dan een vlak zorgt deze naam op de affiche voor een extra feestelijke noot op de jubileumeditie.

NIGHT OF THE PROMS 2009

Gelredome – Arnhem op vrijdag 13 en zaterdag 14 november
Ahoy – Rotterdam op woensdag 18, donderdag 19, vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 november.

Entree van EUR 21 tot EUR 44,50 (excl. servicekosten)
Aanvang om 20.00 uur, zondag 22 november om 15.00 uur.

Kaartverkoop via www.notp.com, www.livenation.nl of Tele Ticket Service 0900-45.000.45 (vanuit Nederland), +32-34-0000-34 (vanuit het buitenland)  http://www.teleticketservice.com/en via http://http://www.ticketservice.nl/ , de grotere postkantoren, VVV's en GWK's of 0900-3001250 (45 cpm).

In België in het Antwerps Sportpaleis op vrijdag 23, zaterdag 24, zondag 25, woensdag 28, donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober en op woensdag 4, vrijdag 6 en zaterdag 7 november. Aanvang om 20.30 uur, zondag 25 oktober om 15.00 uur. Kaarten van 19 tot 39 EUR via Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit België), 0900-45.000.45 (vanuit Nederland), +32-34-0000-34 (vanuit andere landen), http://www.notp.com/ http://www.sportpaleis.be/ http://www.teleticketservice.com/

Roxette maakt met o.a. Alan Parsons, Heaven 17, Peter en Zoltan Katona, John Miles, Fine Fleur en Il Novecento o.l.v. Robert Groslot ook deel uit van het Duitse programma in verschillende steden. De Duitse tournee begint op vrijdag 27 november in Hamburg en eindigt op zondag 20 december in Dortmund. Meer informatie op  http://www.notp.com/

Night of the Proms krijgt de steun van Classic fm

http://www.notp.com/

Related Posts
  1. Night of The Proms 2008 enthousiaste reacties van publiek in Antwerpen
  2. Night Of The Proms – Extra Concert op 16 November in Ahoy
  3. Erik Mesie maakt programma Night of The Proms compleet
  4. Simple Minds op Night of the Proms
  5. Night of the Proms barst morgen los, tevens start kaartverkoop 2008
This entry was posted in Arnhem, Concert, Muziek. Bookmark the permalink.