Monster Jam 2009: Line-up trucks bekend!

21-04-2009 – De namen van de trucks die tegen elkaar gaan strijden tijdens Monster Jam 2009 zijn bekend. Op zaterdag 26 en zondag 27 september komen twaalf van ‘s werelds grootste monster trucks voor het vijfde achtereenvolgende jaar naar het GelreDome in Arnhem.

De twaalf monster trucks die ook dit jaar weer zullen strijden voor de eerste plaats zijn niet alleen bekende namen als Grave Digger en Maximum Destruction, naast twee nog te bevestigen Europese trucks zullen ook Donkey Kong, El Toro Loco, Monster Mutt, Batman, Jetix en Madusa zich gaan bewijzen in een spannende race en het spectaculaire freestyle onderdeel.

Ook zijn er dit jaar twee nieuwe trucks die nog niet eerder in Nederland te zien waren: Backwards Bob en Nitro Circus. Backwards Bob is de allereerste monster truck die altijd achteruit rijdt. De body van de truck is achterstevoren geplaatst, waardoor het lijkt alsof de truck constant achteruitrijdend de meest bizarre trucks uithaalt.
Nitro Circus, bekend van de extreme sports reality TV show op MTV, debuteerde dit jaar nog op de Monster Jam World Finals in Las Vegas. Niet geheel zonder succes, want Nitro Circus werd meteen vijfde bij het freestyle onderdeel.

Madusa is de femme fatale onder de monster trucks. De truck draagt de naam van de driver, een van de eerste vrouwelijke monster truck drivers. Madusa, in het dagelijkse leven ook wel bekend als Debrah Miceli, was voorheen een succesvol worstelaarster, maar nu gooit ze hoge ogen in haar eigen truck. In 2005 won ze de Monster Jam World Finals Racing Championship in Las Vegas en was ze al eens te bewonderen in het GelreDome.
Donkey Kong is nog een jonkie tussen de andere monster trucks. In 2008 deed hij zijn intrede en kwam vorig jaar ook mee naar het GelreDome. Madusa en Donkey Kong zijn net als alle andere monster trucks van dichtbij te bewonderen tijdens de Pitparty. Op zaterdag en zondag om 09.30 uur ’s ochtends staan alle monster trucks opgesteld voor het publiek zodat de bezoekers foto’s kunnen nemen en handtekeningen kunnen vragen aan de drivers.

Monster Jam is met 5 miljoen enthousiaste bezoekers per jaar wereldwijd een enorm succes. Niet alleen in Amerika, ook in Nederland stijgt de populariteit van de familieshow ieder jaar. 2009 is het jubileumjaar en dat wordt zoals het hoort bij Monster Jam, groots aangepakt met sensationele momenten bij het race- en freestyle onderdeel. Ook zijn de freestyle motorcrossers met hun meest gewaagde sprongen weer van de partij. Vorig jaar kwamen er maar liefst 49.000 bezoekers naar de shows in Nederland!

Kijk voor meer informatie op www.monsterjam.nl of voor Monster Jam wereldwijd op www.monsterjamonline.com

MONSTER JAM 2009

GelreDome – Arnhem
Zaterdag 26 september:
Aanvang Pitparty: 9.30 uur. Aanvang shows: 13.00 uur en 20.00 uur.

 

Zondag 27 september:
Pitparty: 9.30 uur. Aanvang show: 13.00 uur.

Kaartverkoop via www.livenation.nl en 0900-10102020 (45 cpm)

Related Posts
  1. Monster Jam 2009 vijfjarig jubileum in Arnhem
  2. Bruparck toont Monster Truck in avant-première in Brussel
  3. Extra show Monster Jam
  4. Monster Jam barst los in Arnhem
  5. Monster Jam; Alle Trucks Bekend
This entry was posted in Arnhem, Sport. Bookmark the permalink.