IJzersterke affiche Belgiës grootste culinair festival

Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest (70.000 bezoekers in 2008) pakt bij zijn derde editie uit met een ijzersterke affiche. Nooit deden zoveel koksmutsen of toques uit de hoog aangeschreven GaultMillau-restaurantgids mee, bekend van de tv-hit Mijn Restaurant! op VTM.

Nog nooit waren zoveel vertegenwoordigers van de betere wereldkeuken present. Belgiës grootste culinair festival heeft plaats van 21 tot en met 23 augustus op het Antwerpse Zuid.

"Deze lijst van 25 deelnemende restaurants, cateraars en traiteurs overtreft echt wel onze stoutste dromen," aldus de organisatie. "Het gaat van gastronomie en klassiek Belgisch-Frans, over hippe vogels en moleculaire waaghalzerij, tot authentiek Chinees, Indonesisch, Japans, Thais, Spaans en ja zelfs de lekkerste Afrikaanse keuken van het land. Ook toppatisserie, vijfsterrenbarbecue en dé kaasmeester zijn van de partij in 2009. We weten niet waar we op vrijdag 21 augustus op het Zuid moeten beginnen."

De volledige lijst met deelnemers van Antwerpen Proeft 2009

Bij Serge | P'tit Paris Services - Traiteur
Chef's Table - Inventief
De Belie - Keurslager
De Godevaart - Moleculaire gastronomie
De Kaai - Eigentijds
Diagonal 97 - Belgisch-Franse tapas
Fiskebar - Vis en wijn
Harvest – auhentiek Chinees en Japans
Het Gebaar - Moleculaire gastronomie en patisserie
Hofke van Bazel - Gastronomie
't Karveel - Tapas
't Korennaer - Gastronomie
Loncin - Belgisch-Franse gastronomie
Manus - Patissier
MataMata & PiliPili - Afrikaans
Michel Van Tricht & Zoon - Kaasaffineurs
Padi Asian Food Gallery – Indonesisch
Pampero - Cocktailbar
Quetzal - Chocoladebar
River Kwai - Thais
Robertos | El Valenciano - Spaans
Sellino's - Zoet
Velvet Lounge - Kosmopolitisch
Zaowang - Sushi
Chaudfontaine - Waters
De Koninck - Bieren
illy espresso shops - Koffie

Restaurants, cateraars en traiteurs in tentendorp

De derde editie van Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest vindt plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2009. Eerder dit jaar werd bekend dat het evenement verhuist van de te klein geworden Groenplaats naar het ruimere plein Vlaamse Kaai en Waalse Kaai op het Antwerpse Zuid. Restaurateurs, cateraars en traiteurs zullen er hun specialiteiten aanbieden. Dit in een eigen overdekte stand met buitenterras. Je ziet op Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest zowel gevestigde waarden als jonge Turken aan het werk. De keuze is uitgesproken divers. "Antwerpen is een gastronomische smeltkroes," aldus Johan Segers, chef-kok van monument 't Fornuis en ambassadeur van Antwerpen Proeft. "Waar vind je zoveel stijlen en smaken op zo'n kleine oppervlakte?"

Gerechten worden aangeboden in tapasvorm. Je betaalt met speciale Antwerpen Proeft-bonnen van 1,90 euro per stuk. Deze bonnen zijn verkrijgbaar aan de kassa's, centraal in het tentendorp. Voor hapjes wordt van 1 tot 9 bonnen gevraagd. Deelnemende restaurants bieden natuurlijk ook gerechtjes aan voor 2 of 3 bonnen. Zo kun je meerdere keukens ontdekken.

De toegang tot Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest is en blijft gratis.

Openingsuren zijn van 12 uur tot middernacht (vrijdag 21 augustus, zaterdag 22 augustus) en van 10 tot 22 uur (zondag 23 augustus).

WORD KOK VAN 'T STAD EN TOON JE KOOKKUNSTEN TIJDENS HET BOLLEKESFEEST

Antwerpen Proeft vindt ook dit jaar weer plaats tijdens 't Bollekesfeest, waar de Antwerpse streekproducten centraal staan. Van het typisch Antwerpse bolleke tot de Antwerpse handjes, maar ook minder bekende delicatessen. Drie dagen lang kunnen bezoekers zich laten verrassen door wat 't stad allemaal aan smakelijks te bieden heeft.

Dit jaar maak je op 't Bollekesfeest de grote finale van 'Wie wordt de kok van 't stad?' mee. De drie finalisten treden er rechtstreeks met elkaar in competitie. Gedreven hobbykoks, die een typisch Antwerps gerecht uit hun potten en pannen kunnen toveren, zijn de ideale kandidaten voor deze wedstrijd. De nadruk ligt op het 'Antwerpse' van het gerecht. Hierbij kan 'Antwerps' ruim geïnterpreteerd worden. De deelnemers kunnen een nieuw gerecht bedenken. Ze kunnen de jury verbazen met een authentiek gerecht, dat teruggrijpt naar Antwerpse culinaire tradities. Of typische streekproducten gebruiken of een gerecht maken met een typisch Antwerpse eigenschap, bijvoorbeeld een 'dikke nek'. Enige voorwaarde is dat er een reden moet zijn om het gerecht Antwaarps te noemen.

Geïnteresseerde hobbykoks kunnen zich tot begin volgende week, 1 juni, inschrijven via www.atv.be/kokvantstad.

Meer informatie: www.bollekesfeest.be / www.antwerpenproeft.be

Related Posts
  1. Culinair Festival wordt weer gewoon Leiden Culinair
  2. Antwerpen Proeft tijdens ‘t Bollekesfeest
  3. Groenplaats nu al te klein voor Antwerpen Proeft
  4. Nog een kleine maand te gaan tot Antwerpen Proeft
  5. Culinair Festival 2008 in Leiden
This entry was posted in Antwerpen, België, Culinair. Bookmark the permalink.