Xynix Opera viert vijftienjarig bestaan in 2009

In 2009 viert Xynix Opera, het enige Nederlands jeugdoperagezelschap,
zijn jubileum. Exact vijftien jaar geleden richtten Joke Hoolboom
(artistiek leider) en Niek Idelenburg (muzikaal leider) het gezelschap
op.

Sinds de oprichting produceren zij operavoorstellingen voor jong en oud in het theater en op locatie. Het jubileum wordt groots gevierd met vijf nieuwe voorstellingen, waarvan de eerste de rockopera Kwali Kuna (8+) is. De première is op zaterdag 7 februari om 20:30 uur in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

In Kwali Kuna ontstaat een machtstrijd tussen een aangespoelde keizer en een eilanderbewoner op een koud en regenachtig eiland. De muziek is van Chiel Meijering. Meijering staat bekend om zijn krachtige en afwisselende muziekstijlen. In Kwali Kuna wordt rockmuziek van ‘The Crab Rockers’, bestaande uit Bastiaan Mulder (gitaar), Pieter Hoogervorst (basgitaar), Tjaco Oostdijk (slagwerk) en Wiebe Pier Cnossen (zang en keytar), afgewisseld met lyrische opera-aria’s van Niek Idelenburg (tenor). Xynix Opera en Meijering werkten in 2007 ook samen aan de succesvolle locatieproductie STYX.

Soundbyte Kwali KunaHet libretto en de regie zijn in handen van Joke Hoolboom. Douwe Hibma ontwerpt het decor voor Kwali Kuna waarin een eiland in een boot verandert. Hibma en Xynix Opera werkten eerder samen in onder meer STYX en Goud. Freija Wouters is verantwoordelijk voor de kostuums.

Meer informatie: www.xynixopera.nl

Related Posts
  1. Koninklijke Horeca Nederland viert 125 jarig bestaan
  2. Eerste Beatles opera afgelast
  3. Lang leve de opera
  4. Yo! Jeugd-Opera Festival in Utrecht van 31.10 t/m 04.11.2007
  5. Waterpop Festival viert 30-jarig bestaan
This entry was posted in Amersfoort, Theater, Utrecht. Bookmark the permalink.