Unieke performances tijdens Chiptune festival op Game in the City

28-10-2008 – De sound van oude 8-bit en 16-bit computers als de Commodore en Atari
spelcomputers leent zich perfect voor het creëren van een bijzonder
geluid: Chiptune.

De mogelijkheden variëren van simpele melodietjes, gebaseerd op de originele Atari sound tot complete dance remixen. Nederland kent een kleine, maar zeer actieve remix en chiptune-scene. De crème de la crème van deze scene geeft vrijdag 7 november ter afsluiting van het gamecongres Game in the City een spetterende performace tijdens het Chiptune festival in poppodium De Kelder.

Het chiptune festival is onderdeel van het tweedaagse gamecongres Game in the City
en wordt georganiseerd door Henk Pasman ook wel bekend als Hi!-ELEC3Fi en biedt een uniek programma met workshops en demonstraties tijdens het Game congres op donderdag 6 november. Op vrijdagavond wordt het congres afgesloten met live performances van verschillende chiptune wizzards. Podium De Kelder verzorgt, in samenwerking met BO0 creatief netwerk, de optredens.

De line up bestaat onder meer uit Chiptune grootheden als:
Hi!-ELEC3Fi
Jeroen & C-men
Gijs Gieskens
BTCHBNDRS
Frau Holla aka Firestarter
Pixelh8

Op vrijdagavond 7 november kun je vanaf 21.00u tot diep in de nacht uit je dak gaan op chiptunes variërend van prettig in het gehoor liggende dance nummers tot keiharde techno, direct gecomponeerd op oude gameconsoles van Commodor en Atari. Details over de programmering van het Chiptune festival op vrijdag vind je op de site van De Kelder.

Game in the City Tweedaags business event geeft inzicht in zakelijke toepassingen games.
Op 6 en 7 november a.s. is het Amersfoortse Oliemolenkwartier het podium voor het tweedaagse business event ‘Game in the City’: Breaking the Rules. Dit event schets met allerlei interactieve vormen de kracht van games en creativiteit en biedt een keur van (inter)nationaal befaamde sprekers op dit gebied. Tijdens het congres Game in the City op 6 en 7 november op het Oliemolenkwartier in Amersfoort worden voor het eerst de Dutch Game Awards uitgereikt. De Dutch Game Awards zijn een erkenning van de creativiteit, het vakmanschap en het zakelijk inzicht van de Nederlandse gameontwikkelaars. 

Game in the City: Breaking the Rules illustreert dat een speelse inslag en creatief met de regels omgaan de grondslag vormen van vernieuwing, innovatie en zakelijk succes. Het evenement is gericht op professionals uit de game industrie, creatieve industrie en zakelijke toepassingsgebieden zoals marketing, media, onderwijs en zorg. Game in the City is ook een ideaal moment voor matchmaking. Op 6 november wordt dit actief ondersteund door Syntens adviseurs die helpen de juiste partner, leverancier, klant of werknemer te vinden. Men kan ook direct kennis maken met een tiental gamebedrijven op de playground.

Meer informatie en inschrijving via www.gameinthecity.nl

Related Posts
  1. Dutch Game Award inschrijvingen gesloten
  2. Game in the City: Breaking the rules
  3. Uitreiking eerste Dutch Game Awards tijdens business event ‘Game in the City’
  4. Beleef Amersfoort tijdens de Familiedagen!
  5. Grootste game spektakel ooit in Jaarbeurs Utrecht.
This entry was posted in Amersfoort, Festival. Bookmark the permalink.