Internationaal kinderfestival in Sportcomplex Oosterhout Alkmaar

21-04-2009 – Wethouder Hans Meijer opent op woensdag 22 april 2009 om 13.00 uur het tweede internationale kinderfestival.

Het feest wordt gehouden voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar in en om het Sportcomplex Oosterhout in Alkmaar en duurt tot 16.00 uur. De inloop is om 12.30 uur en de toegang is gratis.

In de sporthal is een volleybalclinic en een buikdansworkshop. Op het buitenterrein is een korfbal-, frisbee- en voetbalclinic en er zijn springkussens. Ook rijdt er een treintje rond voor de jongere kinderen.

Ontstaan van het kinderfestival Turkije
In Turkije is 23 april een nationale feestdag. Tijdens de eerste bijeenkomst van het Turkse nationale parlement op 23 april 1920 heeft Mustafa Kemal Atatürk, de oprichter van de democratische republiek Turkije, deze dag geschonken aan de kinderen in de hele wereld, de bestuurders van de toekomst. In de loop der jaren is deze dag uitgegroeid tot "International Children Festival", waarbij verschillende culturen bij elkaar komen om dit feest te vieren.

Kinderfestival in Alkmaar

Voor de Alkmaarse kinderen van Turkse afkomst is dit een belangrijke dag, die uitermate geschikt is om een multicultureel feest te organiseren. Het festival biedt de mogelijkheid om kennis te maken met elkaars culturen en achtergronden. Vorig jaar was het festival een groot succes. Dit jaar wordt het festival gehouden weer op woensdagmiddag gehouden, dus op 22 april van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Doel
Het doel van deze dag is om kinderen in Alkmaar te laten kennismaken met elkaars culturen en achtergrond, te laten spelen met elkaar en elkaar te laten respecteren. Zodat zij in de toekomst samen kunnen studeren, werken en besturen.

Related Posts
  1. Schoolvoetbaltoernooi Alkmaar van start
  2. Het Wereld Kinderfestival 2008
  3. Gevolmachtigd minister opent het Wereld Kinderfestival
  4. Multicultureel kinderfestival
  5. Al 20 jaar jong wereld talent bij Wereld Kinderfestival
This entry was posted in Alkmaar, Evenementen met kids!. Bookmark the permalink.