Grande Finale Corso in Olympisch Stadion wordt echt groots

12-08-2007 – "De Grande Finale in het Olympisch Stadion wordt écht heel groot! In totaal vullen zo'n 2.000 mensen het programma en alles daaromheen in. Dat wordt een enorm spektakel!", aldus Ad Maarsse, bestuurslid van de stichting Bloemencorso Aalsmeer en coördinator van het evenement.

Er doen zo'n kleine 250 echte corsobouwers en figuranten van zeventien comités uit Aalsmeer en omgeving aan mee. Zij steken met elkaar zo'n 12.000 vrijwillige man/vrouwuren in de bouw en decoratie van de praalwagens. Wim Tas, eveneens bestuurslid en samensteller van het inmiddels 22 pagina's tellende en nog steeds uitbreidende draaiboek van het corso, heeft alle deelnemende partijen op een rijtje gezet. "Reken maar uit: 80 mensen buspendeldienst en BMW motorbegeleidingsteam, 40 man bemanning van luxe wagens, 40 stewards in het stadion, 20 leden van de Scouting groep, 15 man Technische Commissie, 14 EHBO-ers, 10 parkeermedewerkers VBA, 10 folderuitdelers onderweg en natuurlijk ook 10 man routecommissie en 6 man/vrouw van de figuratiecommissie. En tenslotte nog 5 verkeersregelaars, 5 leden van het ontvangstcomité in het stadion en 5 bestuursleden van de stichting Bloemencorso Aalsmeer. Daar komen natuurlijk ook mensen van buiten onze organisatie bij, van politie, van gemeente, van stadion en natuurlijk ook onze ANWB-kanjer. En wat te denken van de technici van Sightline en de optredende artiesten? Tel daarbij op: de 1.000 kinderen die samen een wereldrecord bloemenboa neer willen gaan zetten en we kunnen rustig zeggen dat er straks zo'n 2.000 mensen in touw zijn voor het corso."

Omnia
In dat aantal van 2.000 zijn ook 350 vrijwilligers (310 atleten en 40 begeleiders) van SV Omnia opgenomen. Ook zij hebben tot nog toe al vele duizenden mensuren besteed aan het instuderen van de choreografie van de stadionacts rond de zeventien praalwagens. Corso-ontwerper Hans Hoogerwerf van Bureau Zuidkoop is bijzonder te spreken over de medewerking van Omnia. "Die aanvullende show in het stadion gaat helemaal goed komen. Elke groep voor een praalwagen heeft een eigen begeleider die zijn of haar atleten heeft voorbereid op het optreden bij juist díe praalwagen. Daarmee wordt het optreden van de figuratie op elke praalwagen nog eens extra ondersteund door zo'n 60 tot 80 atletes van Omnia. Ze hebben allemaal minimaal één felgekleurd attribuut bij zich en ze komen steeds uit andere richtingen naar de praalwagens toe. Dat worden echt hele opvallende passages. Zeker bij de eerste en laatste wagen. Dan pakken we uit met z'n 240 mensen extra figuratie rondom die wagens."

Nederland
Corsovoorzitter Arie Buijs meldt dat deze week de stichting Bloemencorso Aalsmeer de intekening voor mensen van buiten de regio rond Aalsmeer openstelt via de website www.bloemencorsoaalsmeer.nl . "Wij hebben zaterdag 16.000 plaatsen in het stadion beschikbaar en daarvoor zijn uit onze regio inmiddels zo'n 13.000 kaarten besteld. De resterende 3.000 zijn voor mensen uit de rest van Nederland. We gaan daarbij uit van de principes: wie het eerst komt, maalt ook het eerst en op is op." Voor het geval er meer mensen zich aanmelden dan er plaatsen in het stadion zijn, heeft Buijs een oplossing. "Wij promoten de Corsoboulevard aan de oever van de Westeinder op zondagmiddag 2 september als een uitstekend alternatief. Dat wordt tussen 12.00 en 17.00 uur aan de voet van de watertoren ook weer een geweldig evenement met terrasjes en constant optredens op en rond de zeventien praalwagens!"

Related Posts
  1. Olympisch Stadion Amsterdam treedt toe tot internationaal netwerk van olympische musea
  2. Feestelijke Grande Finale van Talent Fever
  3. Koning Shrek the Third vanavond te gast bij de Amsterdam Admirals in het Olympisch Stadion
  4. Uitslag grande finale ouderen songfestival 2007
  5. Grande Finale van het Ouderen Songfestival 2007
This entry was posted in Aalsmeer, Kunst en Cultuur. Bookmark the permalink.