Corsoboulevard drukste aalsmeers evenement ooit

04-09-2007 – De laatste corsoboulevard die zondag werd gehouden, zorgde met circa 27.500 toeschouwers meteen voor het drukst bezochte publieksevenement in de geschiedenis van Aalsmeer.

Alle zeventien wagens zorgden voor optredens tussen 12.00 en 17.00 uur. Ook zaterdagavond trok het verlichte corso 'Rhythm & Bloom' op de boulevard aan de Westeinderplas al zo'n 15.000 bezoekers die tevens genoten van de verlichte botenshow en het vuurwerk. Daarmee vormden de Corsoboulevards, samen met het stadionspektakel, een waardige afsluiting van zestig jaar Aalsmeers bloemencorso. Verdeeld over twee dagen en verschillende locaties werd het corso door naar schatting 117.000 mensen bekeken.

Record bloemenboa
Hoogtepunt van deze laatste editie was het optreden van het corso in het Olympisch Stadion. In en om het stadion hadden zich zo'n 15.000 mensen verzameld. Daarvan waren 8.200 met vijftig gratis pendelbussen vanaf de bloemenveiling Aalsmeer, onder motorescorte, naar het stadion vervoerd. In het stadion werd het programma geopend met een poging door een kleine duizend kinderen een wereldrecord bloemenboa te vestigen. Met 1.027 meter slaagde de poging die nu wordt ingediend bij het Guinness Book of Records. De recordpoging werd georganiseerd door de Rabobank Regio Schiphol en de bloemen werden aangeboden door Dutch Flower Group. Stadioncommentator Rob Verlinden praatte de recordpoging aan elkaar en als artiesten zorgden de groep Chipz! en Thomas Berge voor muzikale afwisseling.

Stadionspektakel
Het record was de opmaat voor een ruim twee uur durend programma waarin de zeventien praalwagens, verdeeld over drie blokken door het stadion reden. Bij elke passage van een praalwagen verzorgde SV Omnia 2000 met (in totaal 350) atletes, voorzien van kleurige attributen, voor een choreografie die de optredens van de figuratie op en rond de praalwagens versterkte. Dat was een welkome en bijzonder gewaardeerde aanvulling. Alom klonk lof voor de atletes en de leiding van Omnia die voor een geweldige prestatie zorgden. Tijdens de optredens van Jamai (ingevallen voor Bastiaan Ragas) en Lee Towers reden de 24 luxewagens een rondje door het stadion.

Prijzenregen
Naast van een klein buitje zaterdag aan het eind van de rit door Amstelveen, viel er vrijdagavond alleen een prijzenregen. Van de deelnemende luxewagens kreeg de zwarte Jeep Wrangler van Café De Eersteling/ De Geldwinkel Kennemerland de eerste prijs met een bloemenarrangement van Pieter Kant van Bloemenstudio Pierrot. Tweede werd de grijze Chevrolet Corvette van Bosman Kassenbouw met een arrangement van Miranda Bosman en de derde prijs was voor Biemond & Van Wijk die een zwarte Mercendes Benz C350 Sedan in de bloemen hadden laten zetten door Peter en Marjan Stokman. Bij de praalwagens ging de eerste prijs van de arrangementsjury naar Wendy van den Berg en Ruud Hazelaar voor het bloemenarrangement op de wagen 'Seasonal Rhythm' van comité Hornweg/Machineweg. Tweede werd 'Rhythm of the Sea' van comité Gemeente Aalsmeer met een arrangement van Bob van den Heuvel en de derde plaats werd ingenomen door de praalwagen 'Aalsmeer proudly presents…' van comité Hornmeer/Wellant College met een arrangement van Pieter Baas. Dezelfde wagen kreeg van de decorjury de eerste prijs. In deze categorie werd 'Rhythm of the Sea' opnieuw tweede, een plaats die gedeeld werd met de praalwagen 'Rhythm & Soul' van comité Helpt Elkander.

Volop belangstelling
Vooral van de kant van visuele media was er volop belangstelling voor het laatste bloemencorso van Aalsmeer. Voor het eerst brachten zowel NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal, RTL Nieuws, AT5 Nieuws als RTVNH Nieuws een item over dit bloemencorso. Tijdens het stadionprogramma zond NOS Radio 1 Journaal elk uur live uit vanuit het Olympisch Stadion. Eerder al hadden RTL 4 In het Land en TROS EenVandaag, VARA's Ontbijtradio en Wereldomroep aandacht besteed aan het laatste Aalsmeerse corso. Die belangstelling was ook af te lezen aan het bezoek aan de website van het corso: het record van vorig jaar (2.400 bezoekers op corsozaterdag) werd vrijdag al gebroken met een verdubbeling: 4.700 hits. En zaterdag stokte de teller op 4.999 hits omdat de server het bezoek niet meer aankon.

Bloemrijke opvolger?
Tijdens het laatste corso werd door corsobestuurslid Ad Maarsse en corso-ontwerper Hans Hoogerwerf bekend gemaakt dat er plannen zijn om volgend jaar te starten met een bloemrijke opvolger in Aalsmeer. Dat zou dan geen corso met rijdende wagens worden, maar een groot evenement op een vaste locatie. Het zou ook niet in de eerste week van september, maar eind juni – rond midzomernacht – moeten plaatsvinden.

Related Posts
  1. Drukste dag ooit in Plopsaparken in De Panne en Coo
  2. Right To Play Games international evenement voor bedrijfsleven
  3. Mooiste Mama Ooit Verkiezing in Het Land van Ooit
  4. Sail 2007 groter dan ooit
  5. Perfect Events organiseert het grootste scherm evenement ooit!
This entry was posted in Aalsmeer, Radio en TV. Bookmark the permalink.